Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Grade trajekt za Engleze i 
patrolni brod za Norvežane

Velik prihod donosi marina sa 630 vezova u moru i 300 na kopnu
01. listopada 2014. u 14:30 1 komentara 411 prikaza
Gordana Deranja
Foto: Goran Kovacic/pixsell

Gordana Deranja izabrana je za predsjednicu Hrvatske udruge poslodavaca.

Priznanje je to, između ostalog, za 15 godina uspješnog vođenja tvrtke Tehnomont, koju je krajem devedesetih uspjela izvući iz sigurnog stečaja i već nakon tri godine vodstva popraviti njezino poslovanje, osigurati redovitu isplatu plaća te krenuti s ulaganjem u razvoj.

Rad marine

Prebrođena je i aktualna kriza. Tvrtka danas ima 600 zaposlenih, a temeljne su djelatnosti brodogradnja, nautički turizam i metaloprerađivačka djelatnost.

U prošloj godini prihod grupe bio je 204 milijuna kuna, a dobit više od 2,5 milijuna kuna. Poslovanje se najviše oslanja na rad marine Veruda koja u okviru djelatnosti nautičkog turizma nudi usluge godišnjeg, mjesečnog i dnevnog veza u moru (630 vezova) i na kopnu (300 vezova), usluge dizanja i spuštanja plovila te njihova servisiranja i ugostiteljske usluge. Brodogradnja se trenutačno temelji na gradnji trajekta za posebne namjene i patrolnih brodova pa tako kompenziraju krizu na tržištu ribarskih brodova što im je nekada bila osnovna djelatnost, kažu u kompaniji.

Trenutačno grade trajekt za engleskog naručioca, patrolni brod za Gibraltar i radni brod za norveškog kupca.

Izvode i investicijske radove izvan Hrvatske pa tako njihovi radnici rade u nekoliko brodogradilišta u Njemačkoj.

Treći je aspekt rada grupe metaloprerađivačka djelatnost koja se temelji na izradi čeličnih konstrukcija za građevinarstvo, procesnu industriju i brodogradnju, a dio se proizvodnje, kažu u tvrtki, izvozi u Austriju i Njemačku.

Realizirali su i projekt solarnih kolektora koji je, kažu, znatno poboljšan u odnosu na dosadašnje tipove takvih kolektora.

Bez obzira na krizu tvrtka je uspjela sačuvati stabilnost i pozitivno poslovanje, a s obzirom na to da je sačuvala temeljnu djelatnost te najveći broj zaposlenih, nadaju se kako će se stabilan trend nastaviti.

U posljednjih pet godina vrijednost dionice kreće se od sto do 150 kuna, koliko iznosi i njezina zadnja vrijednost od kolovoza kada se dionicom posljednji put trgovalo. Za svojih nastupa u javnosti Deranja je često isticala kako su odlučnost i želja za uspjehom te odličan tim osigurali uspjeh tvrtke.

Oni koji je poznaju smatraju je vrhunskom menadžericom. Kako je na čelnu poziciju tvrtke došla s mjesta šefice računovodstva, bila je na samom početku upoznata s financijama pa se je na to područje i fokusirala, a proizvodnju je prepustila struci.

Niz priznanja

G. Deranja dobitnica je niza nagrada, između ostalog dvostruka je dobitnica nagrade Menadžerica godine Hrvatske udruge poslovnih žena te nagrade CROMA-e za menadžericu godine za velika poduzeća.

>> Gordana Deranja nova predsjednica HUP-a

>> Ovo su najbolje poduzetnice u 2013. godini!

PREVENCIJA
Brzi test na koronu još ne stiže, ali klasični su testovi pouzdaniji: 'Evo gdje ih naći'
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • Deleted user:

    Ove nagrade od udruga žena, te croma i slične, okačite mačku o rep..