Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pevec

Gotov stečajni plan Peveca, otvara se i Slavonski Brod

\'16.07.2007., Bjelovar - Visnja i Zdravko Pevec na obiteljskom imanju u Srednjim mostima.  Photo: Davor Visnjic/Vecernji list\'
\'Damir Špehar/Vecernji list\'
12.09.2011.
u 20:52

U stečaju "teškom" 1,9 milijardi kuna svoja je potraživanja prijavilo 650 tvrtki, tisuću radnika te osam banaka.

Pevec je završio s izradom stečajnog plana, koji bi se na stolu stečajne sutkinje mogao naći već 19. ovog mjeseca, a nakon toga i na odborima te skupštini vjerovnika potkraj listopada, priopćili su iz Peveca. U međuvremenu se u petak otvara još jedan, 13. prodajni centar Pevec, i to onaj u Slavonskom Brodu.

Kako doznajemo, taj centar, čije ponovno otvaranje u početku i nije bilo u planu, neće biti otvoren u punoj veličini, nego na svega 2000 kvadrata, no i to će biti dovoljno za prodaju potpuno istog asortimana kao i u ostalim trgovačkim centrima u Hrvatskoj, napominju u Pevecu, koji je od lanjske godine pootvarao već gotovo sve svoje nekadašnje centre osim onoga u Vrbovcu. Oba društva u stečaju – Pevec Zagreb d.o.o. i Pevec d.o.o. – dosad su zaposlila 924 radnika, od čega 26 u Slavonskom Brodu. Lani je ostvaren prihod od 350 milijuna kuna, a u prvih osam mjeseci ove godine 385 milijuna kuna, dok su na razini cijele 2011. planirani prihodi od 600 milijuna kuna. Stečajni plan giganta u donedavnom vlasništvu bračnog para Višnje i Zdravka Peveca ima pak više od 450 stranica i predviđa, podsjetimo, osnivanje nove tvrtke, točnije dioničkog društva u kojem će vjerovnici, ovisno o svojim potraživanjima, steći određene udjele. Banke, koje su najveći Pevecovi vjerovnici, vlasnički bi trebale preuzeti Pevecove centre i dati ih novoj tvrtki u dugoročni najam, a Zagrebačka i Hypo Alpe-Adria banka, osim preuzimanja nekretnina, jedine bi među bankama trebale preuzeti i dionice u novoj tvrtki. U stečaju "teškom" 1,9 milijardi kuna svoja je potraživanja prijavilo 650 tvrtki, tisuću radnika te osam banaka.

Komentara 2

MO
morales
21:45 12.09.2011.

Lijepo da su se na kraju oporavili, a 1000 ljudi zadržalo posao. A to da netko tko firmu dovede u takve dugove može otvarati novu firmu stvarno graniči s parodijom.

DA
dadosuker
16:47 14.09.2011.

Najbolji prikaz toga kako posluju hrvatski kapitalisti pokazuje Alen Krajačić vlasnik zagrebačke tvornice toaletnog papir Tardi. Ovaj zagorski HSP-ovac, velika Hrvatina i uspjesni poduzetnik o kojem pišu novine prvo je svojim hrvatskim radnicima obustavio plaćanje toplog obroka, pa je počeo štekati s uplatama mirovinskog i zdravstvenog, a sad su počele kasniti i plaće. Radnici su mu počeli bježati iz firme a on uz ostale u svojoj tvornici eksploatira i rođenu majku koja je u njegovoj tvornici loše plaćeni šljaker. Alen Krajačič je slika i prilika hrvatskog kapitalista propalice koji eksploatira vlastitu majku. Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije