Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Gordana Deranja nova predsjednica HUP-a

HUP će nastaviti upozoravati na potrebu stvaranja boljih uvjeta za poslovanje i investicije - izjavila je nova predsjednica HUP-a Gordana Deranja
29. rujna 2014. u 18:07 1 komentara 572 prikaza
Gordana Deranja
Foto: VL
Pogledajte galeriju 1/2

Gordana Deranja, predsjednica Uprave vrlo uspješne pulske tvrtke, izabrana je za novu predsjednicu Hrvatske udruge poslodavaca. Već četiri godine Deranja vodi Tehnomont. Tvrtka je to sa 122 zaposlena koja je lani ostvarila 40 milijuna kuna prihoda te zaradila milijun i pol kuna.

Funkciju predsjednice HUP-a obnašat će iduće dvije godine, dok je Ivan Pavlović, predsjednik Uprave Luka-Ploče, izabran za člana Izvršnog odbora HUP-a.

- Hrvatska udruga poslodavaca važan je socijalni partner i naša je zadaća da svojim radom i djelovanjem ne samo štitimo interese poduzetnika i poslodavaca već i  doprinosimo široj zajednici. Činimo to i kada se zalažemo za provedbu strukturnih reformi, zaokreta u ekonomskoj politici i za poboljšanje uvjeta za investicije. Sve to vodi ne samo boljim uvjetima poslovanja i većim prihodima tvrtki nego i većem broju radnih mjesta, većim primanjima zaposlenika, rastu proračuna i mogućnosti većih ulaganja u škole, zdravstvo i druge institucije od javnog interesa. HUP će nastaviti upozoravati na potrebu stvaranja boljih uvjeta za poslovanje i investicije. Kriza traje predugo i njezine su posljedice već sada teške, a svako daljnje odlaganje znači da ih nećemo trpjeti samo mi, već da će ih još dugo osjećati i naša djeca – izjavila je Deranja.

>> Mladen Petreski: Nerazumni zakoni priječe razvoj tržišta najma vozila

SLAVNI HRVAT
Toni Kukoč otkrio detalje o najvećem: Ubojstvo oca prelilo je čašu, svi smo sjedili i plakali
udruga Prias
ZA LJEPŠI GRAD
Kako je jedna ekonomistica ljubav prema psima pretvorila u posao i pri tome došla na ideju o boljem okolišu