Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biofarmaceutika

Globalna tvrtka za inovativne lijekove radi i u Hrvatskoj

'11.07.2013. Zagreb - DoubleTree by Hilton, Ulica grada Vukovara 269a. Konferencija za novinare povodom obiljezavanja pocetka rada nove biofarmaceutske tvrtke AbbVie. Na konferenciji su govorili Ljubi
'Marko Prpic/PIXSELL'
12.07.2013.
u 09:30

Tvrtka je usmjerena na razvoj lijekova za liječenje hepatitisa C, teških bolesti bubrega, neuroloških bolesti, multiple skleroze...

Globalna biofarmaceutska tvrtka AbbVie, usmjerena na razvoj inovativnih lijekova za teške bolesti, jučer je obilježila početak rada u Hrvatskoj. Tvrtka je inače nastala početkom 2013. izdvajanjem inovacija i bioloških lijekova iz farmaceutske kompanije Abbott Laboratories, s tradicijom dugom 125 godina.

– AbbVie će u 2013. uložiti 14% svojih prihoda u klinička istraživanja novih lijekova – istaknuo je Ljubiša Mitof-Višurski, generalni direktor AbbVieja za Hrvatsku i Adria regiju, ističući da su snažno usmjereni na razvoj lijekova za terapiju i liječenje bolesnika oboljelih od hepatitisa C, teških bolesti bubrega, ženskih bolesti te u područje neurologije poput multiple skleroze. Globalni prihodi tvrtke su 200 milijardi eura, a samo je u 2012. u istraživanje i razvoj investirano gotovo 30 mlrd. eura. Tvrtka posluje u 170 zemalja i zapošljava 21.000 ljudi, od čega 30 u RH. U Hrvatskoj, gdje neće biti proizvodnje, AbbVie ima 10 registriranih lijekova od kojih osam na listi HZZO-a i drži 2% udjela. Diljem svijeta ima 15 istraživačkih i proizvodnih pogona. U trećoj fazi kliničkih ispitivanja sada je 10 lijekova.

>>Ministarstvo zdravlja najavilo niže cijene lijekova

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije