Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godišnje nagrade

Global Finance proglasio PBZ najboljom bankom u Hrvatskoj

Zagreb: Opljačkana poslovnica Privredne banke
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
29.03.2022.
u 07:46

Global Finance objavio je po 29. put svoje godišnje nagrade za najbolje banke svijeta  - World's Best Banks 2022.

Časopis Global Finance, proglasio je Privrednu banku Zagreb d.d. (PBZ) članicu Intesa Sanpaolo Grupe drugu godinu zaredom najboljom bankom u Hrvatskoj (The Best Bank in Croatia).

Global Finance objavio je po 29. put svoje godišnje nagrade za najbolje banke svijeta  - World's Best Banks 2022.  Potpuno izvješće o nagrađenim bankama bit će objavljeno u svibanjskom tiskanom i digitalnom izdanju  časopisa Global Finance i online na GFMag.com  s dobitnicima odabranim u više od 150 zemalja i teritorija diljem Afrike, Azije-Pacifika, Kariba, Srednje Amerike, srednje i istočne Europe, Latinske Amerike, Bliskog istoka, Sjeverne Amerike i zapadne Europe, izvijestili su iz PBZ-a.

Dobitnici ovogodišnjih nagrada su one banke koje su pažljivo pratile potrebe svojih klijenata na zahtjevnim tržištima i postigle snažne rezultate istodobno polažući temelje za budući uspjeh.

Povodom proglašenja PBZ-a najboljom bankom u Hrvatskoj, Dinko Lucić, predsjednik Uprave je izjavio: „U ovim izazovnim vremenima, kada već protekle dvije pandemijske godine radimo u vrlo teškim uvjetima, te sad dodatno povećane globalne neizvjesnosti i previranja zbog rata u Ukrajini, ova nagrada Global Financea nije samo potvrda poslovne izvrsnosti već nas potiče da i nadalje nastavimo biti što kvalitetnija podrška i snažan oslonac našim klijentima zbog kojih stalno nastojimo biti što bolji. Također, želio bih zahvaliti na posvećenosti i doprinosu svim zaposlenicima PBZ grupe na ostvarenju uspješnih rezultata“.

Odluke o odabiru donijeli su urednici časopisa Global Finance nakon konzultacija s korporativnim financijskim menadžerima, bankarima i bankarskim konzultantima te analitičarima diljem svijeta. U odabiru najboljih banaka, Global Finance uzeo je u obzir niz čimbenika, od kvantitativnih objektivnih pokazatelja do informativnih subjektivnih. Objektivni kriteriji koji su se razmatrali uključivali su: rast aktive, profitabilnost, geografski doseg, strateške odnose, novi poslovni razvoj i inovacije proizvoda. Subjektivni su kriteriji uključivali mišljenja analitičara tržišta kapitala, analitičara kreditnog rejtinga bankovnih konzultanata i ostalih uključenih u ovu industriju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije