Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
transakcija

Gavrilović prodao 42 dućana Dione Riboli i Gavranoviću

'prva...zagreb...29.03.2005. knezija, diona foto: goran stanzl'
'Goran Stanzl'
19.09.2013.
u 20:12

Kupci iz Kaštel Lukšića i Zagreba ugovorom su se obvezali preuzeti i radnike

Gavrilović grupa trgovačko je poslovanje Dione u Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj prenijela na tvrtke Ribola i Gavranović. U sklopu restrukturiranja Dione 15 trgovina u Dalmaciji kupila je tvrtka Ribola iz Kaštel Lukšića, a 27 prodavaonica u središnjoj Hrvatskoj (Karlovac, Petrinja, Glina) zagrebačka tvrtka Gavranović, čime je Diona smanjila broj trgovina na 152. Ugovorom su preuzeti i radnici, a Diona će nastaviti konsolidaciju poslovanja fokusiranjem aktivnosti na područja najvišeg razvojnog potencijala, poručili su iz kompanije. Transakcijom će poboljšati bilancu i smanjiti izloženost prema dobavljačima.

Prema podacima s Poslovne Hrvatske, Gavranović je kao obiteljska tvrtka lani ostvario 310 milijuna kuna prihoda, 7,5% više nego godinu prije, te dobit od 8,2 milijuna kuna. Zaposlenost je u Gavranoviću lani rasla 20%, na 540 djelatnika.

Ribola je lani ostvarila promet od 280 milijuna kuna, 19,5% više, dobit od 6,5 milijuna kuna, a zapošljava 270 radnika (20-ak posto više nego u 2011.). Diona-Dinova u 2012. ostvarila je prihod 3,5% manji nego godinu prije, 1,2 milijarde kn te gubitak od 6,5 mil. kuna.

Nezavisni konzultant Drago Munjiza kaže kako je Diona zagrebački trgovački lanac i tu ima izvrsne lokacije, a trgovine u središnjoj Hrvatskoj i Dalmaciji imaju manje kvalitetne položaje.

– Diona će ili biti prodana nekoj europskoj grupaciji ili će nastaviti djelovati unutar udruženja NTL fokusirana na Istru i Zagreb – predviđa Munjiza.

>>Proizvodnju sele u BiH i Srbiju, bez posla ostaje 4000 radnika!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije