Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIJESTI IZ RIMA

'Franjo Luković jedini je stalno imao izravnu vezu s Profumom'

Franjo Luković
Mišo Lišanin
22.09.2010.
u 21:04

Zagrebačka banka jedna je od najboljih u talijanskoj grupaciji, a Profumo ju je favorizirao, kao i Hrvatsku, dodaju analitičari.

Odlazak Alessandra Profuma iz UniCredita veliko je iznenađenje i neće proći bez utjecaja na odnose u toj grupaciji, koja je vlasnik Zagrebačke banke. Pod Profumovim je vodstvom hrvatska banka imala poseban status, jedina je zadržala svoje ime, a Franjo Luković imao je veliku samostalnost u odlučivanju.

– Luković je jedini predsjednik uprave koji je imao izravnu komunikaciju s Profumom i stoga njegov odlazak može donekle utjecati na kadrovsku politiku u Hrvatskoj, no ne i na poslovanje Zagrebačke banke – komentirao je konzultant Damir Novotny te dodao da su sada moguće dvorske spletke nižih menadžerskih struktura UniCredita u kojima bi mogao stradati i pokoji zagrebački kadar.

Dionice Zagrebačke banke pod utjecajem vijesti iz Rima lagano su pale, a domaći bankarski krugovi ne vjeruju da će personalne promjene u Rimu imati negativnog utjecaja na biznis Zabe koja je jedna od najboljih banaka u grupaciji. Problem se može pojaviti tek ako počne rat protiv osebujna bankara koji je u 15 godina stvorio veliku banku, ali i niz neprijatelja.

Komentara 5

Avatar kanonik
kanonik
21:09 22.09.2010.

Normalno da je volio zagrebačku ako je igdje dobro muzao onda je to u Hrvatskoj.

UT
utatica
21:22 22.09.2010.

Sjećate se kad je ubijeni \"bankar\" Ibrahim Dedić, ( naravno prije nego je ubijen) s kombijem se vozio oko ZABE u Paromlinskoj i Lukoivću na megafon psovao majku, i nazivao ga lopovom sve dok nije stigla polcija? Ah bilo jee to burno vrijeme rata i privatizacije Zagrebačke banke protivno zahtjevima Tuđmana da banka ostane u hrvatskom vlasništvu

AU
autoritet
00:24 23.09.2010.

Uh baš sam ponosan na uspjeh Zabe - znači od svih banaka u okruženju oni muzu Hrvate najbolje! iskrene čestitke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije