Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Franck za 12 milijuna eura prodao Čipi čips zbog dugova PBZ-u

Franck je tvornicu koja proizvodi popularni čips osnovao s Intersnackom, kojem je sada prodao svoj dio kompanije
27. srpnja 2018. u 23:28 6 komentara 3018 prikaza
Čipi Čips
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Franck je prodao svoj udjel u tvornici čipsa Adria Snack Company nizozemskom Intersnacku te je novcem od te transakcije podmirio dugovanja koja je od njega potraživala Privredna banka Zagreb.

Fabris Peruško i Irena Weber pregovaraju s Franckom Rok pred vratima Franck: Model za naplatu mjenica je dobar, no dogovora s bankama još nema

Špekulira se da je za udjel kompanija prije svega poznata po proizvodnji kave i čajeva dobila oko 12 milijuna eura. Tvornica za preradu krumpira u Hercegovcu posluje od 1977. godine te, između ostalog, proizvodi poznati brend Čipi čips. Novi vlasnik popularnog brenda, Intersnack, inače najveći proizvođač grickalica u Europi, i Franck osnovali su tvornicu čipsa s jednakim udjelima kapitala te je zagrebačka tvrtka sada prepustila svoj dio vlasniku druge polovice. Franck je bio jedna od tvrtki s najvećom izloženosti regresnim mjenicama u krizi Agrokora.

Fabris Peruško Nagodba zapinje Franck: Peruško krši zakon i šteti većini vjerovnika Agrokora

Tijekom godine sklopio je strateško partnerstvo s trgovačkim lancem Tommy kako bi osigurao likvidnost. Na kraju nagodbe uspio je naplatiti 77 posto ukupnih potraživanja koja je prijavio uz pomoć zaloga nad dionicama Roto Dinamica, ali riječ je o naplati 28 mil. eura od ukupno 37 mil. eura potraživanja. Najveća je prijetnja kompaniji aktiviranje više od 300 milijuna kuna vrijednih regresnih mjenica.

OSVOJITE MAKEOVER
Žudite za promjenom? Prijavite se na naš makeover i osvojite CCC cipele i torbicu

A1 izdvaja za Vas