Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Franck za 12 milijuna eura prodao Čipi čips zbog dugova PBZ-u

Franck je tvornicu koja proizvodi popularni čips osnovao s Intersnackom, kojem je sada prodao svoj dio kompanije
27. srpnja 2018. u 23:28 6 komentara 3271 prikaza
Čipi Čips
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Franck je prodao svoj udjel u tvornici čipsa Adria Snack Company nizozemskom Intersnacku te je novcem od te transakcije podmirio dugovanja koja je od njega potraživala Privredna banka Zagreb.

Fabris Peruško i Irena Weber pregovaraju s Franckom Rok pred vratima Franck: Model za naplatu mjenica je dobar, no dogovora s bankama još nema

Špekulira se da je za udjel kompanija prije svega poznata po proizvodnji kave i čajeva dobila oko 12 milijuna eura. Tvornica za preradu krumpira u Hercegovcu posluje od 1977. godine te, između ostalog, proizvodi poznati brend Čipi čips. Novi vlasnik popularnog brenda, Intersnack, inače najveći proizvođač grickalica u Europi, i Franck osnovali su tvornicu čipsa s jednakim udjelima kapitala te je zagrebačka tvrtka sada prepustila svoj dio vlasniku druge polovice. Franck je bio jedna od tvrtki s najvećom izloženosti regresnim mjenicama u krizi Agrokora.

Fabris Peruško Nagodba zapinje Franck: Peruško krši zakon i šteti većini vjerovnika Agrokora

Tijekom godine sklopio je strateško partnerstvo s trgovačkim lancem Tommy kako bi osigurao likvidnost. Na kraju nagodbe uspio je naplatiti 77 posto ukupnih potraživanja koja je prijavio uz pomoć zaloga nad dionicama Roto Dinamica, ali riječ je o naplati 28 mil. eura od ukupno 37 mil. eura potraživanja. Najveća je prijetnja kompaniji aktiviranje više od 300 milijuna kuna vrijednih regresnih mjenica.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu