Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza Agrokora

Franck za 12 milijuna eura prodao Čipi čips zbog dugova PBZ-u

Čipi Čips
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
27.07.2018.
u 23:28

Franck je tvornicu koja proizvodi popularni čips osnovao s Intersnackom, kojem je sada prodao svoj dio kompanije

Franck je prodao svoj udjel u tvornici čipsa Adria Snack Company nizozemskom Intersnacku te je novcem od te transakcije podmirio dugovanja koja je od njega potraživala Privredna banka Zagreb.

Špekulira se da je za udjel kompanija prije svega poznata po proizvodnji kave i čajeva dobila oko 12 milijuna eura. Tvornica za preradu krumpira u Hercegovcu posluje od 1977. godine te, između ostalog, proizvodi poznati brend Čipi čips. Novi vlasnik popularnog brenda, Intersnack, inače najveći proizvođač grickalica u Europi, i Franck osnovali su tvornicu čipsa s jednakim udjelima kapitala te je zagrebačka tvrtka sada prepustila svoj dio vlasniku druge polovice. Franck je bio jedna od tvrtki s najvećom izloženosti regresnim mjenicama u krizi Agrokora.

Tijekom godine sklopio je strateško partnerstvo s trgovačkim lancem Tommy kako bi osigurao likvidnost. Na kraju nagodbe uspio je naplatiti 77 posto ukupnih potraživanja koja je prijavio uz pomoć zaloga nad dionicama Roto Dinamica, ali riječ je o naplati 28 mil. eura od ukupno 37 mil. eura potraživanja. Najveća je prijetnja kompaniji aktiviranje više od 300 milijuna kuna vrijednih regresnih mjenica.

Komentara 6

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
15:55 28.07.2018.

Sve lova ide u Beograd.Zato i je tako.

KK
klara.kos.73
08:39 28.07.2018.

Zašti uprava i nadzorni od Francka nisu u zatvoru nakon svinjarije s Agrokorom?

GO
goronja
19:23 28.07.2018.

intersnack je Njemački ne Nizozemski

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije