Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drvna industrija

Florian otvara novi pogon Lignuma i zapošljava 150 ljudi

šume,šuma,drveće,stabla
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
11.04.2013.
u 19:05

U Lipovljane Lignum dosad je od preuzimanja uloženo 38 milijuna kuna, a do kraja 2013. u planu su investicije od još 7,5 milijuna kuna

Talijanska Florian grupa, koja na hrvatskom tržištu posluje već više od 40 godina, a posljednjih godina spašava i posrnule tvrtke domaće drvne industrije, sutra otvara novi pogon tvornice Lipovljani Lignum, koji bi trebao zaposliti još najmanje od 150 radnika. Nakon što je 2012. preuzeo nekadašnju Slavonsku drvnu industriju sa 160 radnika, Florian, naime, u Lipovljanima do kraja godine garantira posao za njih 315, dok s Tofradom iz Pleternice, novoga imena Elvio proizvodnja, te kćerinskom tvrtkom Elda drvo trenutačno zapošljava oko 200 ljudi.

Drago Veselčić, član uprave Lipovljani Lignuma, kaže da je u Lignum je dosad uloženo 38 milijuna kuna, a do kraja 2013. planirano je još 7,5 milijuna kuna. No, s obzirom na kaotičnu situaciju u kakvoj se nalazi hrvatska drvna industrija, Florian i u iduće dvije godine računa na nova preuzimanja i poslove s domaćom drvnom industrijom u koje planira unijeti još oko 100 milijuna kuna svježega kapitala.

Princip poslovanja svugdje je isti. Grupacija ulaže u tvornice kojima prijeti propast – na rukovodeće položaje stavlja hrvatske menadžere, koji poznaju prilike u drvoprerađivačkoj industriji te zadržava radnike – i pomaže im da opstanu tako što im pronalazi i izvozna tržišta. Više od 90% lamela za prozore i vrata, masivnih ploča te gotovih termotretiranih podova proizvedenih u tim tvrtkama završava na talijanskom, francuskom, britanskom i ostalim europskim tržištima. U 2013. planiran je izvoz od više od 100 milijuna kuna.

>> Novi vlasnik Papuka zaposlit će 160 ljudi i više kooperanata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije