Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJI OD PROGNOZA

Facebook uvećao prihod 58%, na 12,5 mlrd. dolara

Mark Zuckerberg
Foto: Reuters/PIXSELL
30.01.2015.
u 08:25

Novu polugu rasta Facebook sada traži u videooglašavanju

Najveća društvena mreža na svijetu zaključila je prošlu godinu s povijesnim rezultatom. Prvi put godišnji prihodi Facebooka prešli su deset milijardi dolara zaustavivši se na 12,5 milijardi dolara. To je 58 posto više na godišnjoj razini. Ipak, u četvrtom tromjesečju prihod od 3,85 milijardi dolara rastao je po najsporijoj stopi od 2013. godine, no i to je bilo dovoljno da rezultat bude iznad očekivanja analitičara koji su tvrdili da će vidjeti 3,77 milijardi dolara prihoda.

I u svim ostalim stavkama Facebook bilježi snažan rast. Telegrafski rečeno, prihodi od oglašavanja, koji čine najveći dio prihoda Facebooka, porasli su za 53 posto, na 3,6 milijardi dolara; broj korisnika povećan je za 13 posto, na 1,39 milijardi; mobilno oglašavanje donijelo je 2,5 milijarde dolara i time povećalo udjel na 70 posto u prihodima od oglašavanja. Šećer ipak ostaje za kraj – dobit za 2014. od 2,9 milijardi dolara udvostručena je.

Novu polugu rasta Facebook sada traži u videooglašavanju.

>> 25.000 korisnika tužilo Facebook: Traže po 500 dolara odštete

>> Cijena dionice pala ispod 29 $, Facebook izgubio više od 20 mlrd.

Komentara 1

Avatar bok
bok
09:53 30.01.2015.

od preksutra se Facebook pretvara u jos perfidniji program za prikuplnaje podataka! Dakle od 1.2 registrira i salje i bez da primjetitipodatk ekao primjerice na koje stranice surfate.. Bilo bi vasno upozoravati u medijima na to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije