Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analize pokazale

Europa izbjegla recesiju zbog ekonomskog rasta Njemačke

'29.10.2010., Solaris, Sibenik - Odrzana 20. godisnja konferencija Zagrebacke burze. Svake godine u listopadu Zagrebacka burza organizira veliku medjunarodnu konferenciju kao sredisnje mjesto okupljan
'Filip Brala/PIXSELL'
15.05.2012.
u 15:13

Analitičari očekuju barem maleni napredak u europskoj ekonomiji što, čini se, uvelike ovisi i o Grčkoj koja bi, ako se u zemlji nastavi nestabilna politička situacija, mogla biti primorana napustiti eurozonu

Eurozona je jedva izbjegla recesiju zahvaljujući ekonomskom rastu u Njemačkoj koji je veći od očekivanog. Iako je ekonomski rast eurozone bio na nuli u prva tri mjeseca ove godine, što je zasigurno bolje od 0,3 posto pada u zadnja tri mjeseca 2011., njemačka ekonomija ostvarila je porast od 0,5 posto, javlja Independent.

Iako su mnogi stručnjaci predviđali da će pad od 0,2 posto ponovno baciti Europu u recesiju, čini se da njihova predviđanja nisu bila točna, ali i dalje je važno naglasiti kako je europska ekonomija i dalje na velikim mukama.

Analitičari očekuju barem maleni napredak u europskoj ekonomiji što, čini se, uvelike ovisi i o Grčkoj koja bi, ako se u zemlji nastavi nestabilna politička situacija, mogla biti primorana napustiti eurozonu.

Komentara 2

JO
johndoe2
16:23 15.05.2012.

Da nije Švaba , evropa bi propala za jedno popodne...

UK
Ugo Kajvez
22:14 15.05.2012.

15.05.2012. u 16:23h johndoe2 je napisao/la: Da nije Švaba , evropa bi propala za jedno popodne... ----------------------------------------------------------------- . Da nije švaba europa nebi bila u recesiji ................ čije su banke u grčkoj napravile naveću štetu ? .....................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije