Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspjeh riječana

Enterprise stigao na remont u brodogradilište Viktor Lenac

kabelopolagač,brod
Goran Kovačić/Pixsell
21.07.2014.
u 22:00

U Viktoru Lencu ove su godine odradili više remonta nego lani, a pune se kapaciteti i za sljedeće mjesece

Mjesec dana prije nego je bilo najavljeno krajem veljače, kad je potpisan ugovor, barža kabelopolagač Cable Enterprise u nedjelju je dotegljen u remontno brodogradilište Viktor Lenac, a radovi na zahtjevnoj preinaci već su počeli.

Zapravo, na izradi projektne dokumentacije počelo se raditi već u ožujku u riječkom Navis Consultu, kao i na nabavi potrebne opreme i obradi 1400 tona čelika za što je Lenac angažirao brodogradilište 3. maj koje je već izradilo gotovo sve potrebne sekcije za novi Enterprise.

– Radnom snagom prema planiranoj dinamici potpuno su pokriveni svi planirani i potrebni poslovi na ovoj preinaci i na drugim remontima u Martinšćici – kaže predsjednik uprave Lenca Robert Škifić. Za preinaku Cable Enterprisea uz Lenčevu stručnu jezgru i radnike angažirani su radnici domaćih kooperantskih tvrtki s kojima škver u Martinšćici surađuje i zasad nije bilo potrebe krenuti u potragu za radnicima u BiH ili Crnu Goru.

Preinaka Cable Enterprisea posao je vrijedan 20 milijuna eura, a ugovoren je s britanskim naručiteljem Prysmian Powerlink Servicesom, jednim od vodećih u industriji energetskih i telekomunikacijskih kabelskih sustava. Inače, u Lencu su ove godine odradili više remonta nego lani, a pune se kapaciteti i za sljedeće mjesece.

>>'Viktor Lenac' radnike mora tražiti izvan Hrvatske

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije