Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar posao u Africi

Elka dobila 2,5 milijuna dolara vrijedan posao u DR Kongu

Elka (1)
Elka
26.07.2012.
u 22:21

Elka je na javnom natječaju pobijedila u jakoj međunarodnoj konkurenciji zahvaljujući najboljoj ponudi

Tvrtka Elka sklopila je posao s vladom DR Kongo vrijedan 2,5 milijuna američkih dolara o opskrbi državne energetske kompanije SNEL srednjonaponskim kabelima. Predstavnici Elke dogovorili su s regionalnim zastupnikom Nacionalne agencije za promociju investicija Konga Denisom Tshilumba Buzangom i suradnju na proizvodnji kabela za telefoniju, nadzemnih vodova i instalacija te čelične užadi.

Kongo, koji je prirodnim resursima najbogatija afrička zemlja, pokrenuo je brojne infrastrukturne projekte pa je, među ostalim, znatno porasla potražnja za kabelima. Elka je na javnom natječaju pobijedila u jakoj međunarodnoj konkurenciji zahvaljujući najboljoj ponudi koja uključuje i transfer tehnologije te pokretanje proizvodnje i otvaranje pogona u toj afričkoj državi.

– Tim poslom ulazimo na atraktivno i potentno tržište s brojnim prilikama za razvoj poslovanja. Natječemo se na još nekoliko tendera u Kongu i uvjereni smo da ćemo dobiti još poslova. Suradnjom s vladom Konga pokrećemo i razvoj kabelske industrije u toj državi na što smo iznimno ponosni – rekao je predsjednik uprave Elke Vatroslav Sablić.

– Elka nudi i mogućnost razvoja industrije Konga, što nam je vrlo privlačno. Zainteresirani smo za suradnju i s drugim hrvatskim tvrtkama u sektorima energetike, trgovine i transfera tehnologije te se nadamo da će mnogi prepoznati poslovne prilike u našoj zemlji – izjavio je regionalni zastupnik DR Konga Denis Tshilumba Buzanga. Sablić kaže kako je sada pravo doba da država i banke snažnije podrže tvrtke koje su orijentirane proizvodnji i izvozu jer se bez rasta industrijske proizvodnje gospodarstvo teško može pokrenuti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije