Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI UGOVOR

EIB i UniCredit za 500 milijuna eura povećali iznos za SME

Miljenko Živaljić, predsjednik uprave Zabe, UniCreditove banke u Hrvatskoj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
16.01.2020.
u 06:00

Inovativne srednje i male tvrtke u regiji imat će na raspolaganju milijardu eura

Europski investicijski fond i UniCredit povećali su jamstva InnovFin za pristup financiranju inovativnih malih i srednjih poduzeća i malih poduzeća srednje tržišne kapitalizacije u devet zemalja regije.

Novim ugovorom UniCredit putem svojih devet banaka i šest leasing društava u srednjoj i istočnoj Europi nudi dodatno financiranje u vrijednosti od 500 milijuna eura inovativnim poduzećima u Hrvatskoj, BiH, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji. Time je raspoloživi iznos za financiranje porastao na milijardu eura, a očekuje se da će potporu dobiti 1300 poduzeća. Ova transakcija koristi potporu programa Obzor 2020., Okvirnog programa EU za istraživanje i inovacije i Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSI) – središta Plana ulaganja za Europu: BiH i Srbija koriste jamstva EIF-a i programa Obzor 2020., a ostale zemlje podržava EFSI.

– Ovo drugo povećanje krovne transakcije “UniCreditUmbrella” svjedoči o uspješnoj suradnji između EIF-a i UniCredita. Gledajući u budućnost, nadamo se da ćemo, oslanjajući se na postojeći odnos, zajedno stvarati učinkovite načine pružanja potpore onima kojima je to potrebno i na taj način ispuniti ciljeve naše politike. To je od još većeg značaja pri rješavanju tržišnih nedostataka u regiji srednje i istočne Europe – komentirala je Lilyana Pavlova, potpredsjednica EIB-a.

Gianfranco Bisagni i Niccolò Ubertalli, supredsjednici UniCreditova odjela komercijalnog bankarstva za srednju i istočnu Europu, istaknuli su da je tijekom posljednjih osam godina UniCredit pokrenuo više od 10 inicijativa u suradnji s EIF-om ukupnog kapaciteta većeg od 1,7 mlrd. eura, a stopa korištenja veća je od 50 posto. Financirano je više od 5000 klijenata u regiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije