Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Dvije trećine zaposlenih neće dobiti uskrsnice

Od 33 posto ispitanika koji su izjavili da očekuju uskrsnice, kod 51 posto najčešće se radi o bonu za kupovinu, a prosječna vrijednost bona koji očekuju iznosi 586 kuna.
15. travnja 2019. u 12:56 4 komentara 364 prikaza
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Dvije trećine ispitanika u anketi portala MojPosao izjavilo je da im poslodavci ne isplaćuju uskrsnice, a trećina očekuje da će od poslodavca za Uskrs dobiti bonove za kupovinu ili financijsku nagradu.

Konzum i domaći dobavljači pomažu pučkim kuhinjama Radnicima 700 kn uskrsnice Konzumove trgovine neće raditi na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak

Portal MojPosao objavio je u ponedjeljak rezultate ankete prema kojoj se dvije trećine zaposlenih, njih 67 posto, izjasnilo da im poslodavci ne isplaćuju uskrsnice.

"Najčešće jer je takva politika tvrtke, koja ne isplaćuje niti božićnice, iako ima i onih koji izjavljuju kako božićnice dobivaju, ali ne i uskrsnice", navodi MojPosao.

Od 33 posto ispitanika koji su izjavili da očekuju uskrsnice, kod 51 posto najčešće se radi o bonu za kupovinu, a prosječna vrijednost bona koji očekuju iznosi 586 kuna.

Uskrs Pojačane isplate Uskrsnice za pola milijuna zaposlenih, gradovi časte sa 100 do 500 kuna

Među ostalima koji očekuju uskrsnicu, 46 posto ih očekuje financijsku nagradu u prosječnom iznosu od 1576 kuna, dok je tri posto ispitanika izjavilo da dobiju gotove proizvode u prosječnom iznosu od 851 kunu.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • stefj:

    Eh da, obično strukture koje ne žive od zarade i rada imaju dodatne bonuse, dok oni koji su na tržištu imaju ograničenja nametnuta prihodom i profitom. Pa si tako uhljebi dijele uskršnjice, dok radnici nemaju... A što sad, da bi ... prikaži još! uhljebi imali, imamo među najvišim porezima u EU, imamo trošarine, parafiskalne namete i totalno smo nekonkurentni. Radi uhljeba nas je prestigla Rumunjska, 2021. će nas i Bugarska i sve smo dalje od prosjeka EU-a. Radi uhljeba imamo mali rast, najmanji i u regiji i među tranzicijskim zemljama, radi uhljeba smo za investitora poput otoka gubavaca s poznatim geslom ABC - Anything but Croatia... Pa tako i kod mene u firmi. Isplaćuje se maksimalnih 7500 neoporezivih Kn godišnje svakom zaposlenom, moglo bi se i više, ali se jednostavno ne isplati. Za svaku isplaćenu kunu više, platim skoro još jednu za uhljeba. Znači uhljeb je bolje nagrađen ako radnik dobro radi, nego sam radnik... A koliko god puno uplatio u HZZO, usluga će biti isto loša, koliko god uplatio u HZMO, mirovina će biti ista kao i svima ostalima, tj. za džeparac, I tu dolazimo do osnovnog pitanja - zašto?... Zašto toliko uplaćivati u sve te strukture, a dobije se isto kao da smo na socijalnoj pomoći ili kao da ne uplaćujemo ništa. Ko je tu lud...

  • davorin956:

    Najbitnije je da dobiju svi uhljebi, državni cinovnici, a narod koji sve to placa nemože dobiti jer ništa nije ostalo nakon njihove otimacine.

  • PrimoracRi:

    Znači nisam jedini za utjehu bez uskrsnice. Uskrsnicu sam uplatio na držani proračun virmanom da ne moćnici ne budu bez jaja i šunke za Uskrs. Niš, ostat će mi samo mladi luk z vrta .