Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Dvanaest mladih stručnjaka dobilo posao u Adris grupi

Sa zapošljavanjem pripravnika, odnosno budućih mladih stručnjaka, Adris grupa nastavit će i dalje
28. ožujka 2012. u 12:12 1 komentara 371 prikaza
adris
Foto: Adris grupa

Zapošljavanjem 12 pripravnika koji su odradili jednogodišnji pripravnički staž u tvrtkama u sastavu Adris grupe, zaključen je prvi ciklus projekta Budućnost u Adrisu, priopćeno je iz Adrisa.

– Temelj uspjeha naše kompanije su ljudi. Sustav je to s dugogodišnjom tradicijom koji počiva na izvrsnosti i znanju, a najveća je vrednota privrženost kompaniji. Moja je zadaća, kao predsjednika uprave, čuvati vas od prosječnosti. Vaša je pak obveza fokusirati se na rad i poticati povjerenje u sustav koji je uvijek nudio nadu – rekao je tom prilikom predsjednik uprave Adris grupe Ante Vlahović.

Pokrenuvši program zapošljavanja najboljih mladih pripravnika, Budućnost u Adrisu, Adris grupa daje jasan odgovor na postojeće izazove niske zaposlenosti mladih, obrazovanih i sposobnih ljudi, nudi rješenje problema odljeva mozgova u inozemstvo i niske konkurentnosti hrvatskog gospodarstva te pridonosi rješavanju hrvatske krize i stvaranju nove vizije za budućnost.

Inovativan je to program koji mladim i obrazovanim ljudima bez iskustva omogućuje dokazivanje u korporativnom svijetu i nudi prvo zaposlenje te mogućnost kasnijeg napredovanja i usavršavanja.

Između više od 800 prijavljenih kandidata različitih zvanja, na temelju vrlo strogog natječajnog postupka i testiranja koje su proveli ugledni hrvatski stručnjaci ljudskih potencijala, u završni krug izabran je 41 kandidat. Povjerenstvo Adrisovih i vanjskih stručnjaka, na temelju dodatnih razgovora i izlaganja zadanih problemskih zadataka, izabralo je 21 pripravnika koji su odradili jednogodišnji plaćeni pripravnički staž pod stručnim mentorstvom Adrisovih stručnjaka. Najuspješnijima među njima omogućeno je zaposlenje, a zasigurno će tijekom nekoliko godina od pripravnika postati novi posve osposobljeni Adrisovi menadžeri i tehnolozi, stručnjaci koji će pridonijeti razvoju Adris grupe te jačanju njene konkurentnosti u novim globalnim tržišnim izazovima.

Sa zapošljavanjem pripravnika, odnosno budućih mladih stručnjaka, Adris grupa će nastaviti i dalje te će tako već tijekom ove godine biti raspisan novi natječaj projekta Budućnost u Adrisu.

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • Branimir4444:

    dosli smo do toga da je svako zaposljavanje vijest... to je nama nasa borba dala