Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Đuro Đaković ugovorio isporuku vagona vrijednih 62 milijuna kuna

Đaković je u posljednjih deset godina proizveo veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zahtjevno njemačko tržište
17. kolovoza 2017. u 14:21 1 komentara 846 prikaza
Đuro Đaković Montaža
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Specijalna vozila, tvrtka u sastavu grupacije Đuro Đaković, s njemačkim su naručiteljem sklopila 62 milijuna kuna vrijedan ugovor o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima. Riječ je o četveroosovinskim zatvorenim vagonima tipa Shimmns TTU, koji se primarno koriste za prijevoz kolutova lima u automobilskoj industriji.

zavarivač muke poslodavaca Za ovaj posao plaća je i do 10.000 kuna, a nema tko raditi

Đaković je u posljednjih deset godina proizveo veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zahtjevno njemačko tržište. U tvrtci ističu kako ovaj ugovor predstavlja nastavak višegodišnjih aktivnosti u razvoju novih proizvoda, ali i razvoja odnosa s kupcima. Shimmns TTU je TSI-certificirani vagon namijenjen transportu na prugama normalnog kolosijeka, koji ispunjava zahtjeve svih najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi. Vagoni će biti proizvedeni i isporučeni u prvom polugodištu iduće godine. 

Osim toga, iz Đuro Đaković Grupe izvijestili su kako je u sklopu postupka dokapitalizacije upisano 2.556.546 novih dionica, za što je uplaćeno 51,1 milijun kuna. Time je dostignut prag uspješnosti izdanja novih dionica. Kapital Grupacije nakon povećanja iznosit će 203 milijuna kuna i bit će podijeljen na 10.153.230 redovnih dionica nominalne vrijednosti 20 kuna. Đaković je početkom srpnja objavio javni poziv za sudjelovanje u novoj dokapitalizaciji, temeljem koje bi se izdavanjem najmanje 2,5 milijuna do najviše 7,5 milijuna kuna novih dionica, pojedinačne vrijednosti 20 kuna, temeljni kapital grupe povećao za najmanje 50 do najviše 152 milijuna kuna. Rok za upis i uplatu novih dionica za institucionalne ulagatelje istekao je 16. kolovoza. U slavonskobrodskoj tvrtci ističu kako je izdavanje novih dionica bilo uspješno. 

Tomislav Mazal Dan D Istječe rok za dokapitalizaciju Đure Đakovića Đuro Đaković Montaža Ugovor sa Švicarcima Đuro Đaković gradi fermentore vrijedne 15 milijuna kuna 09.02.2015., Karlovac - Pocela serijska proizvodnja jurisne puske VHS 2 i novog modela pistolja HS Subcompakt mod 2 u tvornici oruzja HS Produkt. Pogon za serijsku proizvodnju pusaka. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL UBRZANI RAZVOJ Rast hrvatske vojne industrije: lani smo izvezli oružja i vojne opreme za 200 milijuna eura
EKSKLUZIVNO
Večernji objavljuje: Ovo su najopasniji trenuci na cestama snimljeni HAC-ovim kamerama
AUTOFLOTA
Jednostavno do vozila
Poslovni najam: Prava ušteda kod nabave vozila, a evo i zašto
  • Avatar Papatest
    Papatest:

    Stekli smo slavu u svijetu proizvodnjom vagona za prijevoz kravlje balege