Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao s Nijemcima

Đuro Đaković ugovorio isporuku vagona vrijednih 62 milijuna kuna

Đuro Đaković Montaža
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
17.08.2017.
u 14:21

Đaković je u posljednjih deset godina proizveo veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zahtjevno njemačko tržište

Specijalna vozila, tvrtka u sastavu grupacije Đuro Đaković, s njemačkim su naručiteljem sklopila 62 milijuna kuna vrijedan ugovor o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima. Riječ je o četveroosovinskim zatvorenim vagonima tipa Shimmns TTU, koji se primarno koriste za prijevoz kolutova lima u automobilskoj industriji.

Đaković je u posljednjih deset godina proizveo veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zahtjevno njemačko tržište. U tvrtci ističu kako ovaj ugovor predstavlja nastavak višegodišnjih aktivnosti u razvoju novih proizvoda, ali i razvoja odnosa s kupcima. Shimmns TTU je TSI-certificirani vagon namijenjen transportu na prugama normalnog kolosijeka, koji ispunjava zahtjeve svih najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi. Vagoni će biti proizvedeni i isporučeni u prvom polugodištu iduće godine. 

Osim toga, iz Đuro Đaković Grupe izvijestili su kako je u sklopu postupka dokapitalizacije upisano 2.556.546 novih dionica, za što je uplaćeno 51,1 milijun kuna. Time je dostignut prag uspješnosti izdanja novih dionica. Kapital Grupacije nakon povećanja iznosit će 203 milijuna kuna i bit će podijeljen na 10.153.230 redovnih dionica nominalne vrijednosti 20 kuna. Đaković je početkom srpnja objavio javni poziv za sudjelovanje u novoj dokapitalizaciji, temeljem koje bi se izdavanjem najmanje 2,5 milijuna do najviše 7,5 milijuna kuna novih dionica, pojedinačne vrijednosti 20 kuna, temeljni kapital grupe povećao za najmanje 50 do najviše 152 milijuna kuna. Rok za upis i uplatu novih dionica za institucionalne ulagatelje istekao je 16. kolovoza. U slavonskobrodskoj tvrtci ističu kako je izdavanje novih dionica bilo uspješno. 

Komentara 1

Avatar Papatest
Papatest
18:11 17.08.2017.

Stekli smo slavu u svijetu proizvodnjom vagona za prijevoz kravlje balege

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije