Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak suradnje

Đuro Đaković s francuskim Ermewa SAS ugovorio izradu vagona vrijednih 27 mil. kn

Đuro Đaković, proizvodnja vagona
Ivica Galovic/PIXSELL
08.08.2014.
u 12:42

Vagoni tipa Falns specijalizirani su četveroosovinski vagoni namijenjeni za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje

Đakovićeva Specijalna vozila i francuski naručitelj Ermewa SAS potpisali su danas ugovor o proizvodnji teretnih vagona serije Falns u vrijednosti od 27 milijuna kuna. Proizvodnja vagona biti će pokrenuta krajem trećeg kvartala ove godine, a isporuke vagona planirane su u prvom kvartalu 2015. godine.

-Ugovor potvrđuje nastavak uspješne suradnje Đure Đakovića i francuskog naručitelja Ermewa SAS. Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. dobila su ugovor u konkurenciji sa renomiranim europskim proizvođačima vagona, među kojima je Falns vagon odabran kao najbolji. Drago nam je da kupci sa zahtjevnog europskog tržišta prepoznaju kvalitetu naših proizvoda, profesionalnost i brzinu izrade, što nam je dodatni poticaj za stalnim ulaganjem u podizanje kvalitete i unaprjeđenje proizvodnje, kako tračničkih vozila tako i svih proizvoda iz ostalih područja. Ovo je još jedna kvalitetna referenca za održavanje naše tržišne pozicije na području Europske unije, ali isto tako i za osvajanje tržišta Bliskog istoka, Afrike i Azije i sa ostalim proizvodnim programima Grupe Đuro Đaković - rekao je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga.

Vagoni tipa Falns specijalizirani su četveroosovinski vagoni namijenjeni za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje kao što je naprimjer krečnjak i slično. Nosivost vagona je 70 tona, a zbog kvalitetne konstrukcije i moderne tehnologije korištene pri izradi potpuno natovareni vagoni Falns mogu putovati brzinom od 100 km/h. Vagoni su certificirani prema važećim TSI standardima i ispunjavaju zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, a svojim značajkama omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.

>> Nakon studija u Norveškoj, čeka ga posao u Đakoviću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije