Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restrukturiranje

Đuro Đaković otpušta 200 radnika i smanjuje broj tvrtki

Đuro Đaković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
25.09.2014.
u 21:50

- Došli smo do zida, ovo je nešto što se u Đakoviću moralo dogoditi. Volio bih da se to dogodilo puno ranije, jer bi u tom slučaju učinci promjena već danas bili vidljivi - rekao je predsjednik Uprave Tomislav Mazal.

Iz Holdinga Đure Đakovića najavili su kako će u sklopu cjelovitog  restrukturiranja tvrtke biti primorani otpustiti 200 od postojećih 1126  zaposlenih. Taj broj dodatno će se smanjiti izdvajanjem 117 zaposlenih  iz elektromontažerskog društva.

Cilj je doći na trenutno optimalnu  brojku od 806 zaposlenih. Otkazima neće biti pogođeni samo radnici u  proizvodnji, već i rukovodeći kadar i menadžeri. Višak radnika bit će  zbrinut u skladu s kolektivnim ugovorom. U idućih mjesec dana radit će  se individualna procjena svakog radnika, a broj kompanija unutar Društva spajanjem će se smanjiti s osam na četiri.

- Došli smo do zida, ovo je nešto što se u Đakoviću moralo dogoditi. Volio bih da se to dogodilo  puno ranije, jer bi u tom slučaju učinci promjena već danas bili  vidljivi - rekao je predsjednik Uprave Tomislav Mazal.

Upozorivši na  šokantnu činjenicu da je vlasnik slavonskobrodske  tvrtke u proteklih 17 godina izgubio gotovo milijardu kuna (temeljni kapital je s milijardu  kuna iz 1997. smanjen na današnjih 64 milijuna kuna), on je ustvrdio da 
su bolni rezovi bili neminovni. Pri tom je ipak istaknuo kako po  završetku procesa restrukturiranja očekuje rast potrebe za radnom snagom i nova zapošljavanja. Nadzorni odbor Đakovića prihvatio je strategiju  poslovanja Grupe do 2020. i sveobuhvatni plan restrukturiranja koji je  predložila uprava. Plan obuhvaća proizvodni i programski preustroj,  financijsko restrukturiranje te optimalizaciju organizacijske strukture.

- Jasno je Đaković ne može opstati na hrvatskom tržištu, mi se moramo orijentirati na izvoz. Cilj je da u idućih pet godina ova kompanija  ponovno postane stabilna, profitabilna i financijski održiva - zaključio je Mazal.

>> Predstavljen novi tip teretnog vagona iz Đure Đakovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije