Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17 dana za plan

Država ponovno ulazi u najveću hrvatsku tekstilnu kompaniju

Varteks
Marko Jurinec/PIXSELL
16.01.2013.
u 11:49

Krajem studenog varaždinska tvrtka dugovala je 635,6 milijuna kn, no iako je teoretski moguće da završi u stečaju, povjerenik tvrdi da se to ne očekuje

Varaždinski Varteks – najveća hrvatska tekstilna kompanija sa stoljetnom tradicijom i ozbiljnim financijskim nedaćama - uspjela je 7. siječnja završiti postupak pripajanja svoje tri tvrtke, te je sad, po svemu sudeći, na dobrom putu da početkom veljače uđe u predstečajnu nagodbu, piše Poslovni dnevnik.

List neslužbeno doznaje i da je otvorena mogućnost da država opet uđe u Varteks i za svoja potraživanja dobije paket do 25 posto dionica.

Uvjet za pokretanje predstečajne nagodbe jest da Uprava Varteksa dostavi dokumentaciju i da to Fina odobri, potvrdio je listu Antun Mišanović, povjerenik predstečajne nagodbe Varteksa. Njega je Fina prošlog tjedna postavila kao "prijelazno rješenje" kako bi kupila vrijeme za postizanje dogovora s nekoliko ključnih vjerovnika.

Tko je Mišanović i koji su njegovi zadaci, saznajte ovdje: Država ponovno ulazi u Varteks i uzima 25 posto

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar bambam
bambam
12:44 16.01.2013.

A da jednom jednostavno ne smjene nesposobnu Upravu? Ovako ce se sada otvarati sampanjci, a mi cemo dobiti jos jednu firmu na jaslama poreznih obveznika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije