Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepolovljeni prihodi

Drastičan pad prerade nafte u Rafineriji Brod

Rafinerija Brod
Ivica Galović/PIXSELL
30.11.2016.
u 14:55

U posljednje tri godine uvoz sirove nafte u BiH manji za 138 tisuća tona, a trend pada uvoza nastavljen je i u 2016. godini.

Dok građani Slavonskog Broda prosvjeduju zbog zagađenja iz Rafinerije nafte i prijete građanskim neposluhom ako se nešto ne poduzme, iz prekosavske tvornice stižu vijesti o drastičnom smanjenju proizvodnje. Portalcapital.ba navodi kako je u posljednje tri godine uvoz sirove nafte u BiH manji za 138 tisuća tona, a trend pada uvoza nastavljen je i u 2016. godini.

Podaci iz revizorskog izvješća te tvrtke za prošlu godinu govore kako je tijekom 2015. Rafinerija Brod preradila 913 tisuća tona sirove nafte ili 77 tisuća tona manje nego 2014. godine, kada je prerađeno 990 tisuća tona.

- Prihodi od prodaje učinaka povezanim pravnim osobama u poslovnoj 2015. godini iznose 83,5 milijuna KM (oko 334 milijuna kuna) i u najvećem dijelu, u iznosu od 83,4 milijuna KM, odnose se na prihod ostvaren od uslužne prerade sirove nafte za povezano pravnu osobu Optima Grupu – navodi se u izvješću.

Inače, Rafinerija je u prvih devet mjeseci ove godine zabilježila gubitak od 37,9 milijuna maraka, što je za 28,2 milijuna manje u odnosu na isto razdoblje lani. Time je akumulirani gubitak Rafinerije dosegao 557,5 milijuna KM. Prihodi su skoro prepolovljeni u prva tri kvartala ove godine i iznosili su 78,7 milijuna KM, dok su u istom razdoblju lani bili 144,2 milijuna KM.

Komentara 1

KS
krao_sam
10:18 01.12.2016.

Bolje da gazde ostvaruju ogromnu zaradu za sebe i svoje nego da stoka sitnog zuba u Brodu i Sisku dobiva rakove i tumore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije