Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
težak udarac

Drastičan pad dionica Volkswagena, njemačkom automobilskom divu prijeti 18 mlrd. kazne

vw
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
21.09.2015.
u 14:43

Pad od 13 posto najveći je pad cijene dionica VW-a od studenog 2009. godine

Nakon punih šest godina jutros su drastično pale cijene dionica Volkswagena nakon što su američke vlasti optužile njemačkog proizvođača automobila za krivotvorenje podataka o emisijama otrovnih plinova što VW može u konačnici koštati i 18 milijardi dolara.

Ovaj najveći europski proizvođač automobila suočen je s optužbama za projektiranje softvera na VW i luksuznim Audi modelima koji prikrivaju stvarne informacije o emisji otrovnih plinova, objavila je američka agencija za zaštitu okoliša.

Pad od 13 posto najveći je pad cijene dionica VW-a od studenog 2009. godine, a trenutno se bori i s padom prodaje u Kini, piše Reuters.

"Ova katastrofa je izvan svih očekivanja", izjavio je Ferdinand Dudenhoeffer, voditelj Centra za istraživanje Automotive na Sveučilištu Duisburg-Essen.

>>Toyota više ne prodaje najviše automobila

Komentara 4

MA
maddog
15:36 21.09.2015.

hoće ameri njemačku da bace u recesiju zato izbjeglice pa sad i ovo ,ne odgovara im jaka Njemacka !!

FO
fora245
15:30 21.09.2015.

američki sve znaju kako pitam se.svo zlo ovoga svijeta upravo je iz Amerike i poslo

PU
paul-umpe
15:42 21.09.2015.

hahahaha.sta je to za vw.svi ce jednu subotu odradit um sonst i eto novaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije