Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Došao sam na Brač umiroviti se, a zaposlio sam 600 ljudi

Vlasnik tvrtke MPG smatra da su poslovni rizici najmanji otkako smo osnovali državu
18. svibnja 2019. u 09:30 4 komentara 1350 prikaza
Marion Duzich
Foto: HGK

Hrvatska se mijenja i napreduje, ali nedovoljno brzim tempom. Vi ste ti koji moraju potpomoći taj proces koji ne priznaje instant-rezultate. Zajedno možemo napraviti mnogo, a zadovoljstvo nakon što uspijemo nadjačat će sve negativno što smo putem doživjeli, rekao je Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH na drugoj Međunarodnoj konferenciji “Iseljenički turizam” u Splitu.

Zagreb: Milijarder s Forbesove liste Binod Chaudhary održao motivacijsko predavanje u ZICER-u Binod Chaudhary Nepalski investitor hrvatskom startupu: Uspijete li ovo, bit ćete veća kompanija od Tesle

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina smatra da je pravo vrijeme za povratak i investicije u Hrvatsku.

– Tko se danas odvaži napraviti korake u tom smjeru, imat će od toga mnogo koristi. U životu ne vrijede samo materijalne stvari; važna je i kvaliteta života i osjećaj da ste dijelom zajednice – kazao je Glavina i sam povratnik iz SAD-a.

Slično kao i Marion Duzich, vlasnik i direktor Waterman Svpetrvs hotela na Braču.

Ministri u Otoku Ministri u Otoku: 'Da se ovako ulagalo prije pet ili deset godina, danas bi situacija sigurno bila puno bolja'

– Ja sam se u Hrvatsku došao praktički umiroviti. Nisam ni znao gdje je Brač, a na kraju sam tu uložio u turizam jer vjerujem u ovu zemlju i ove ljude. Nije lako poslovati u Hrvatskoj. Ima loših dana, potrošio sam mnogo novca i živaca, ali danas imam 600 radnika. Sad nas muči problem radne snage – rekao je Duzich.

Da je pravo vrijeme za povratak i pokretanje biznisa u Hrvatskoj, smatra Joe Bašić čija tvrtka MPG danas zapošljava oko 150 ljudi.

– Poslovni rizici su najmanji otkako smo osnovali državu. Na projektu Ultre radili smo deset godina, a danas je posjećuje više od 150.000 tisuća ljudi iz više od 150 zemalja. Hrvatska vas zove da se vratite i ostvarite svoje snove i poslovne ideje – poručio je Joe Bašić.

Uljanik d.d. ide u stečaj

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
 • Avatar Mišo
  Mišo:

  Naravno da se vratio. Nije htio provesti ostatak svog života u tom diversity-infested, rapidly bigger shithole. Amerika će se raspasti u narednih max. 20 godina. Već sad je neizdrživo.

 • Ivanko55:

  U Americi ako ne plati porez ides u zatvor ovdje ne moraš placati porez zato si se i vratio

 • Avatar kiselica
  kiselica:

  Ulaganje u turizam na moru je Ok. Kad se isplati nek ulaze u kontentalnom dijelu HR npr. Slavoniji? Mozda promjeni misljenje. Tamo cak i ulozeni novac u nekretnine nisi u stanju vratiti