Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Domovnicu, rodni i vjenčani list od države ćemo dobivati e-mailom

Svaki će Zagrepčanin uskoro dobiti državni e-mail sandučić preko kojeg će moći komunicirati s državom.
22. ožujka 2013. u 13:37 3 komentara 2408 prikaza
zagreb
Foto: Kristina Stedul Fabac/Vecernji list

Svaki će Zagrepčanin uskoro dobiti državni e-mail sandučić preko kojeg će moći komunicirati s državom, dobiti domovnicu, rodni list, vjenčani list i druge dokumente po koje su do sad morali obilaziti šaltere državnih službi, piše Poslovni dnevnik.

Od iduće godine zaživjet će 20 godina star plan po kojem građani više neće trebati nositi potvrde o prebivalištu, rodne listove, vjenčane listove i slične dokumente od jednog državnog šaltera do drugog izjavio je konferenciji Telecom Arena pomoćnik ministra Uprave za eHrvatsku Darko Parić.

On je istaknuo da su uspjeli otkloniti glavni problem, a to su interesi feuda unutar državne uprave i javnog sektora koji su kočili sustav. Pojašnjava da na projektu zajednički radi niz ministarstava, razne agencije te dvije državne tvrtke APIS IT i Fina.

 \"Do jeseni ćemo staviti u pogon sustav koji će raditi na principu e-bankarstva i e-maila, odnosno svakom će korisniku ponuditi unificirani elektronički poštanski sandučić preko kojeg će građani komunicirati s državom, a od 1. siječnja iduće godine taj bi sustav trebao ići u produkciju\", kaže Parić. Kako će nova komunikacija s državom točno izgledati doznajte ovdje.

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj