Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Domoljubna koalicija tražit će četiri svoja člana u NO-u Podravke

Cilj je HDZ-a i HSS-a postaviti svoje ljude u NO i potom ishoditi smjenu uprave Podravke na čelu sa SDP-ovcem Zvonimirom Mršićem
15. lipnja 2016. u 20:43 7 komentara 405 prikaza
Zvonimir Mršić
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

– Kad smo mi 2011. godine izgubili izbore, bez problema smo se maknuli iz Podravke, a ovi sada to ne žele. Na ruku im ide nestabilna situacija s Vladom – kazao nam je prije mjesec i pol dana, kada je Nadzorni odbor koprivničke kompanije prolongirao odluku o sazivanju glavne dioničarske skupštine, utjecajni dužnosnik HDZ-a iz Koprivničko-križevačke županije.

Sazivanje skupštine tada je odgođeno, službeno zbog najava o mogućoj prodaji 25-postotnog državnoga udjela u kompaniji, a u stvarnosti, kako se doznalo, zbog nemogućnosti dogovora između predstavnika države i mirovinskih fondova, koji drže 42 posto vlasničkog udjela, o novim imenima u NO-u.Cilj HDZ-a i HSS-a, tradicionalno zainteresiranih za prevlast u koprivničkoj kompaniji, jasan je – postaviti svoje ljude u NO i potom ishoditi smjenu uprave na čelu sa SDP-ovcem Zvonimirom Mršićem, koju je amenovala Milanovićeva Vlada.

naslovnica 8.6. DANAS U VEČERNJEM Pobuna u HDZ-u: 'Rušenjem Oreškovića Karamarko na vlast vraća Milanovića' Božo Petrov Božo Petrov Neka HDZ pokaže tih 76 ruku u Saboru ili povuče Karamarka. Ako ne mogu, idemo na izbore Milošević HDZ Domoljubna koalicija završen sastanak domoljubne koalicije Milošević objasnio na koga računaju u rušenju Oreškovića i sastavljanju nove Vlade

Nakon prekjučerašnje sjednice NO-a, na kojoj je glavna dioničarska skupština napokon sazvana za 22. srpnja, jasno je da do dogovora između države i mirovinaca nije došlo. Podravkini nadzornjaci izglasali su prijedlog skupštinarima prema kojemu bi se na godinu dana produljio mandat dvoje članova kojima on istječe – SDP-ovcu Milanu Stojanoviću i nezavisnoj revizorici Ivani Matovini. To znači da bi nedirnuti ostali mandati Ive Družića i Mate Crikvenca, druge dvojice SDP-ovaca u Podravkinu NO-u. To tijelo ukupno broji devet članova, od kojih su trojica predstavnika mirovinaca, trojica predstavnika države, dvoje iz redova neovisnih stručnjaka i predstavnik radnika.Neslužbeno doznajemo da je prekjučer na stolu bilo pet prijedloga za imenovanje novih članova NO-a, među kojima i onaj o imenovanju četvero članova iz redova Domoljubne koalicije, no predstavnici mirovinskih fondova glatko su ih odbili. Prijedlog o produljenju mandata dvoje članova NO-a na samo godinu dana oni prikazuju kao kompromis – pričekat će se razrješenje krize s Vladom i mogući novi izbori pa će se onda dogovarati o punim četverogodišnjim mandatima i novim članovima NO-a.

– Time ne možemo biti zadovoljni. Država će na dioničarskoj skupštini dati protuprijedlog i tražiti imenovanje četvero novih članova NO-a na puni mandat – bijesni su naši sugovornici iz Domoljubne koalicije. 

>>Šuker: Zašto bi Most trebao biti na klubu Domoljubne koalicije i Milana Bandića

SLAVNI HRVAT
Toni Kukoč otkrio detalje o najvećem: Ubojstvo oca prelilo je čašu, svi smo sjedili i plakali
tt
Tabu tema
Evo što morate znati o životu s hemoroidima
  • Mukowsky:

    Koliko HSS, SDP ili HDZ imaju dionica Podravke? Kad se odgovori na ovo pitanje onda je jasno zašto Podravku ili Končar ili Badel ili ....... treba privatizirati. Političke uhljebe otjerati iz privrede!!!!!!!!!

  • tolitol:

    Privatizirajte to što je prije moguće

  • dangebandi:

    Opet bi prste umočili u pekmez