Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završen sastanak domoljubne koalicije

Milošević objasnio na koga računaju u rušenju Oreškovića i sastavljanju nove Vlade

Milošević HDZ Domoljubna koalicija
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
14.06.2016.
u 18:11

– Znamo tko su parlamentarni zastupnici koji su spremni podržati parlamentarnu većinu. Svi su dobrodošli: manjine, dio Mosta, Most... Svi koji su dosad podržavali ili u nekim trenucima podržavali, s nekima smo razgovarali, za to ruke u Saboru postoje – rekao je Milošević

Nakon sastanka Domoljubne koalicije glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević kazao je da je prvi korak je u četvrtak izglasavanje nepovjerenja Oreškoviću te da je Domoljubna koalicija jedinstvena u svojim stavovima. 

– Domoljubna koalicija je jedinstvena u stavovima, kao i oko poteza koje ćemo u idućim danima poduzimati. U četvrtak će biti izglasovano nepovjerenje Oreškoviću. Složili smo se oko toga da je kandidat za mandatara Marić. Uvjereni smo da u parlamentu postoji većina onih koji će glasovati za Marića koji će nakon toga sastaviti Vladu – rekao je glavni tajnik HDZ-a Ivan Domagoj Milošević.

Predsjednik HSS-a Krešimir Beljak kazao je da će njihovi zastupnici glasovati za opoziv premijera Oreškovića, a potom će dati HDZ-u "palicu u ruke" da krenu u skupljanje nove parlamentarne većine. Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je da se od njih kao većine očekuje da "riješimo novu većinu ili da idemo na izbore". – Očekujem da ćemo to u idućih 10 dana riješiti – kazao je Kosor.  – Nema logike da netko bude premijer ako nema podršku 65 zastupnika koji čine većinu, ali hitno moramo ili sastaviti novu većinu ili reći građanima da idemo na nove izbore – rekao je Kosor. 

– Hrvatska nema vremena izgubiti šest do 12 mjeseci – kazao je Milošević. 

Na pitanje tko će činiti većinu, Milošević je kazao: – Vidjet ćete, korak po korak. Znamo tko su parlamentarni zastupnici koji su spremni podržati parlamentarnu većinu. Svi su dobrodošli: manjine, dio Mosta, Most... Svi koji su dosad podržavali ili u nekim trenucima podržavali, s nekima smo razgovarali, za to ruke u Saboru postoje – rekao je Milošević. Kazao je i da se HSP AS slaže sa potporom manjina novoj Vladi.  – Ključna razlika između Marića i Oreškovića je da je Marić cijeli život živio u Hrvatskoj, da je radio dobar dio svog života i u javnom i u privatnom sektoru u Hrvatskoj. Puno bolje razumije politički kontekst, koji nije nevažan za obavljati tako važnu dužnost – kazao je Milošević. Na pitanje pregovaraju li s nekima iz Mosta, kazao je da se zna da su trojica već napravila svoj klub.

– Za razliku od SDP-a, HDZ nije razbijao Most, a ni dalje nećemo to činiti. Vrata su Mostu otvorena, ali se ovaj puta mora znati redoslijed događanja. Postoji HDZ, odnosno Domoljubna koalicija, zajedno sa Bandić Milan 365 sa 65 mandata i od tuda krećemo – rekao je Milošević. 

Na pitanje imaju li sada samo 65 ruku, Milošević je kazao 68. – Od tuda krećemo, to je ono što imamo sada – kazao je Milošević te dodao da su svi dobrodošli. – Općepoznato je da sada imamo 65 članova i točno se zna gdje postoje ruke – kazao je Milošević te dodao da govore da "vjeruju u parlamentarnu većinu".  – Imamo 76 ruku za glasovanje, vidjet ćete u četvrtak. Ne računamo na oporbu – zaključio je Milošević. 

>>Milošević: Domoljubna koalicija je jedinstvena, izglasat ćemo nepovjerenje Oreškoviću. Krećemo sa 68 mandata

Komentara 14

Avatar dobry
dobry
18:29 14.06.2016.

Jeftini bleferski trikovi! Da to imaš ne bi se ovdje rasipao brojevima i pokušao navući još pokojega Saborskoga naivčinu....

DU
Deleted user
19:16 14.06.2016.

moram priznati da uživam u ovom domokradnom cirkusu i usput se rugam adezenjarskim ovcama koje su se ponadale da će se zadržati na vlasti hehehe. nećete još dugo, domokradi...

AM
AMD------------------------
18:36 14.06.2016.

samo in dobro zapamtite,sadasni glasogovornici hdz-svi oni su u sukobu interesa,svoj interes stavljaju na prvo mjesto a na racun gradjana. svi oni po korektnom porijeklu imovine su oni koji su se debelo obogatili na nekorektan nacin. toliko negativne energije su su izlili po zemlji i jos puno zla Koje ce tek doci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije