Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Dobili su priliku steći iskustvo kako bi lakše ušli u svijet rada

Poslovni dnevnik omogućuje praksu u renomiranom domaćim tvrtkama
10. lipnja 2021. u 06:45 0 komentara 68 prikaza
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

Iskustvo zlata vrijedi projekt je na koji je Poslovni dnevnik posebno ponosan jer kroz njega već devetu godinu zaredom partnere poslodavce spaja sa studentima s invaliditetom i studentima slabijeg materijalnog statusa, kako bi im omogućili praksu u renomiranim hrvatskim kompanijama što naposljetku vodi do njihova lakšeg zapošljavanja, ali i senzibilizacije javnosti o izazovima s kojima se suočavaju ove skupine.

Filip Zoricic VEČERNJI TV Zoričić: Članstvo u stranci ne smije biti uvjet za posao u Puli

Deveta godina i ulazak u jubilarnu desetu zaokruženi su današnjim svečanim proglašenjem rezultata na kojem je Poslovni dnevnik, s Udrugom za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom Zamisli, objavio tko će na praksu u tvrtkama AD Plastika, Adria Media, Hrvatska lutrija, Ina, Tokić i Bauerfeind.

To su Nikola Jug, student 3. godine Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, Ema Subotičanec, studentica zagrebačkog Filozofskog fakulteta, Antonia Bekavac, studentica 5. godine zagrebačkog Pravnog fakulteta, Maja Fartek, studentica 2. godine Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Anita Blažeković, studentica 5. godine zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, Matej Antolović, student PMF-a i Lara Dabić, apsolventica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević zahvalio je studentima koji su se prijavili te partnerima od kojih su mnogi dio projekta svih devet godina, unutar kojih su dali priliku mladim osobama s invaliditetom da zakorače na tržište rada kao društveno odgovorne kompanije, ali i ambasadori zapošljavanja osoba s invaliditetom.

progovorila o problemu Ida Prester: Odbili su me za posao jer ‘sam iz Beograda’, jer sam ‘srpska snajka’

– Studenti koji se prijavljuju iz godine u godinu zaslužuju veliko hvala jer i sami postaju ambasadori, pokazujući da osobe s invaliditetom nisu manje vrijedne ili lošiji radnici od drugih, naprotiv, a to je u Hrvatskoj važno kontinuirano isticati. Mnoge tvrtke studentima su nakon prakse omogućile i stalno zaposlenje, što je još jedan korak više. S udrugom Zamisli smo napravili velike stvari, stoga zahvaljujem svima koji jesu i koji će biti dio ove priče – istaknuo je Nišević.

Članicu Europskog gospodarskog i socijalnog odbora te predsjednicu udruge Zamisli Svjetlanu Marijon raduje što projekt ulaze u desetu obljetnicu, tim više što je jedinstven u Europi.

Hrvatske kune Ljubica Gatarić Prosjek plaća pogurnut povišicama države

– U svakoj prilici ovdje i vani isticat ću projekt Iskustvo zlata vrijedi, kao i svaki sličan projekt kojim smo pokrenuli lavinu ne bismo li pomogli mladima s invaliditetom u uključenju u izazovan svijet faksa i tržišta rada. Raduje nas što se projekt proširio i van Zagreba, kao dojmovi studenata s prakse, što daje dodatan polet kompanijama koje vide i prepoznaju da je važno ulagati u osobe s invaliditetom i njihovo znanje. Kako je jedan student rekao – ovo je naša zlatna prilika i hvala vam na tome – zaključila je Svjetlana Marijon kojoj je Nišević uručio zahvalnicu Poslovnog dnevnika za izniman doprinos projektu Iskustvo zlata vrijedi, koju su dobili svi partneri poslodavci kao i Damira Benc, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, generalnog partnera projekta.

VIDEO Trusno smo područje i nema smisla što više ulažemo u energetsku obnovu nego građevinarstvo

Milan, Zvonimir Boban shopping downtown
Otvorio dušu
Zvonimir Boban: Napravio sam najveću glupost u životu. Ne mogu sebi to oprostiti
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.