Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Iskustvo zlata vrijedi 2021”

Dobili su priliku steći iskustvo kako bi lakše ušli u svijet rada

Davorin Višnjić/Pixsell
10.06.2021.
u 06:45

Poslovni dnevnik omogućuje praksu u renomiranom domaćim tvrtkama

Iskustvo zlata vrijedi projekt je na koji je Poslovni dnevnik posebno ponosan jer kroz njega već devetu godinu zaredom partnere poslodavce spaja sa studentima s invaliditetom i studentima slabijeg materijalnog statusa, kako bi im omogućili praksu u renomiranim hrvatskim kompanijama što naposljetku vodi do njihova lakšeg zapošljavanja, ali i senzibilizacije javnosti o izazovima s kojima se suočavaju ove skupine.

Deveta godina i ulazak u jubilarnu desetu zaokruženi su današnjim svečanim proglašenjem rezultata na kojem je Poslovni dnevnik, s Udrugom za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom Zamisli, objavio tko će na praksu u tvrtkama AD Plastika, Adria Media, Hrvatska lutrija, Ina, Tokić i Bauerfeind.

To su Nikola Jug, student 3. godine Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, Ema Subotičanec, studentica zagrebačkog Filozofskog fakulteta, Antonia Bekavac, studentica 5. godine zagrebačkog Pravnog fakulteta, Maja Fartek, studentica 2. godine Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Anita Blažeković, studentica 5. godine zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, Matej Antolović, student PMF-a i Lara Dabić, apsolventica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević zahvalio je studentima koji su se prijavili te partnerima od kojih su mnogi dio projekta svih devet godina, unutar kojih su dali priliku mladim osobama s invaliditetom da zakorače na tržište rada kao društveno odgovorne kompanije, ali i ambasadori zapošljavanja osoba s invaliditetom.

– Studenti koji se prijavljuju iz godine u godinu zaslužuju veliko hvala jer i sami postaju ambasadori, pokazujući da osobe s invaliditetom nisu manje vrijedne ili lošiji radnici od drugih, naprotiv, a to je u Hrvatskoj važno kontinuirano isticati. Mnoge tvrtke studentima su nakon prakse omogućile i stalno zaposlenje, što je još jedan korak više. S udrugom Zamisli smo napravili velike stvari, stoga zahvaljujem svima koji jesu i koji će biti dio ove priče – istaknuo je Nišević.

Članicu Europskog gospodarskog i socijalnog odbora te predsjednicu udruge Zamisli Svjetlanu Marijon raduje što projekt ulaze u desetu obljetnicu, tim više što je jedinstven u Europi.

– U svakoj prilici ovdje i vani isticat ću projekt Iskustvo zlata vrijedi, kao i svaki sličan projekt kojim smo pokrenuli lavinu ne bismo li pomogli mladima s invaliditetom u uključenju u izazovan svijet faksa i tržišta rada. Raduje nas što se projekt proširio i van Zagreba, kao dojmovi studenata s prakse, što daje dodatan polet kompanijama koje vide i prepoznaju da je važno ulagati u osobe s invaliditetom i njihovo znanje. Kako je jedan student rekao – ovo je naša zlatna prilika i hvala vam na tome – zaključila je Svjetlana Marijon kojoj je Nišević uručio zahvalnicu Poslovnog dnevnika za izniman doprinos projektu Iskustvo zlata vrijedi, koju su dobili svi partneri poslodavci kao i Damira Benc, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, generalnog partnera projekta.

VIDEO Trusno smo područje i nema smisla što više ulažemo u energetsku obnovu nego građevinarstvo

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
08:37 18.06.2021.

slika i struka ovih ljudi govori sve. skoro svi ekonomisti, ili pak neki filozofi/političari, pravnici, ogromna većina ženskih, i od takvih se očekuje da ovu državu vuku naprijed? treba mijenjati narative, gledati brojke. u javnoj upravi žene čine više od 70% zaposlenih, a kakva je percepcija javne uprave? sigurno ne ona koja se reklamira, uspješna, 'bolja', napredna. država treba prestati financirati studij ekonomije i većinu prava, nikakve koristi od toga, a uzimaju najveći broj studenata, koji kasnije ne pridonose stvaranju novih vrijednosti. ulažimo u djecu i okrećimo ih u nove tehnologije, ne relikte šuvarovog sistema, samoupravljanja, gdje se gledala diploma, ne kakva, već samo diploma da se ima, kao, ima fakultet. sa strukama koje mi financiramo, prestići će nas sve afričke zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije