Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Libor i euribor

Deutsche bank dobila 2,5 milijardi dolara kazne zbog manipulacije kamatama

Deutsche Bank
Foto: Reuters/PIXSELL
23.04.2015.
u 15:10

U prekršaju je sudjelovalo najmanje 29 zaposlenika Deutsche Banka

 Američki i britanski regulatori kaznili su Deutsche Bank sa 2,5 milijardi dolara zbog manipuliranja kamatama, piše BBC.

Njemačka banka mora platiti više od 2 milijarde dolara SAD-u, dok će u Velikoj Britaniji platiti kaznu od 227 milijuna funta. Kažnjeni su zbog manipulacije međubankovnim kamatnim stopama liborom i euriborom.

U prekršaju je sudjelovalo najmanje 29 zaposlenika

Kazna je toliko visoka zato što su pokušali prevariti i regulatore u istrazi. U prekršaju je sudjelovalo najmanje 29 zaposlenika Deutsche Banka uglavnom iz njihovih podružnica u Londonu, Frankfurtu, Tokiju i New Yorku.

Libor i euribor su međubankovne kamatne stope koje utječu na određivanje ostalih kamatnih stopa.

>>Amerikanci istražuju i Deutsche Bank zbog hipotekarnih kredita

>>Ackermann: Bankrot Grčke jako bi uzdrmao njemačke banke

Komentara 2

DU
Deleted user
15:31 23.04.2015.

Zanimljivo. Kad obicni gradanin pokusa napravit prijevaru onda uz novcanu kaznu dobije i kaznu zatvora. Kad je u pitanju banka onda slijedi samo novcana kazna.

OB
ObrenM
15:34 23.04.2015.

U Hrvatskoj se slavodobitno pise o kazni banci u iznosu od 10000$,a vidimo kolike su realne kazne za slicna nedjela.Nisam siguran,da sutkinja koja je pred par dana simbolicno "kaznila"banku nece za to i odgovarati,a mozda i izgubiti posao,radi sprege banaka i vlasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije