Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodosplit

Debeljak povećava kapital za 20 milijuna kuna

Tomislav Debeljak
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
18.07.2014.
u 08:15

Obveza dokapitalizacije Brodosplita, prema ugovoru koji je zaključen s Vladom, obvezuje DIV na ulaganje 50 milijuna kuna

Prema ugovoru o privatizaciji i restrukturiranju splitskog brodograditelja, DIV Tomislava Debeljaka provodi i drugu po redu dokapitalizaciju Brodosplita, kojom će se temeljni kapital tvrtke povećati za još 20 milijuna kuna. Za 12. kolovoza uprava škvera sazvala je glavnu skupštinu na kojoj se, među ostalim, odlučuje o povećanju temeljnog kapitala sa 505,5 milijuna kuna na 525,5 milijuna kuna.

Obveza dokapitalizacije Brodosplita, prema ugovoru koji je zaključen s Vladom RH početkom prošle godine, obvezuje DIV na ulaganje vlastitih novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 50 milijuna kuna, a prva DIV-ova uplata provedena je lani u lipnju. Na temelju ugovora i druga uplata novčanog kapitala trebala bi biti provedena do 11. lipnja. Iz Brodosplita ističu da je uplata novog obroka dokapitalizacije već provedena, kako je i ugovoreno, a još mora proći proceduru na skupštini. U Brodosplitu će se ovogodišnja skupština pamtiti po rekordnoj dobiti od 629,8 mil. kuna knjiženoj za 2013., uključivanjem državnih potpora u pokrivanje gubitaka iz prethodnih godina.

>> Brodosplit pobijedio na natječaju za zaštitu Venecije od poplava

Ključne riječi

Komentara 2

ĆA
ćaćaća
10:44 18.07.2014.

još jedno "legalno" izvlačenje love iz državnog proračuna preko ovog vladinog pulena (čit.naše love)...

Avatar gladnijura
gladnijura
08:55 18.07.2014.

Koliko se lajalo protiv tog čovca, a na kraju se vidi, da jedino takvi mogu izvuči ovu krntiju od države, iz gliba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije