Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Debeljak povećava kapital za 20 milijuna kuna

Obveza dokapitalizacije Brodosplita, prema ugovoru koji je zaključen s Vladom, obvezuje DIV na ulaganje 50 milijuna kuna
18. srpnja 2014. u 08:15 2 komentara 581 prikaza
Tomislav Debeljak
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prema ugovoru o privatizaciji i restrukturiranju splitskog brodograditelja, DIV Tomislava Debeljaka provodi i drugu po redu dokapitalizaciju Brodosplita, kojom će se temeljni kapital tvrtke povećati za još 20 milijuna kuna. Za 12. kolovoza uprava škvera sazvala je glavnu skupštinu na kojoj se, među ostalim, odlučuje o povećanju temeljnog kapitala sa 505,5 milijuna kuna na 525,5 milijuna kuna.

Obveza dokapitalizacije Brodosplita, prema ugovoru koji je zaključen s Vladom RH početkom prošle godine, obvezuje DIV na ulaganje vlastitih novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 50 milijuna kuna, a prva DIV-ova uplata provedena je lani u lipnju. Na temelju ugovora i druga uplata novčanog kapitala trebala bi biti provedena do 11. lipnja. Iz Brodosplita ističu da je uplata novog obroka dokapitalizacije već provedena, kako je i ugovoreno, a još mora proći proceduru na skupštini. U Brodosplitu će se ovogodišnja skupština pamtiti po rekordnoj dobiti od 629,8 mil. kuna knjiženoj za 2013., uključivanjem državnih potpora u pokrivanje gubitaka iz prethodnih godina.

>> Brodosplit pobijedio na natječaju za zaštitu Venecije od poplava

Wienerberger
NOVA GENERACIJA GRADNJE
Od 2021. godine svi novoizgrađeni objekti morat će zadovoljavati standarde gotovo nula energetske učinkovitosti
  • ćaćaća:

    još jedno "legalno" izvlačenje love iz državnog proračuna preko ovog vladinog pulena (čit.naše love)...

  • Avatar gladnijura
    gladnijura:

    Koliko se lajalo protiv tog čovca, a na kraju se vidi, da jedino takvi mogu izvuči ovu krntiju od države, iz gliba.