Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Dario Šalić novi predsjednik Uprave Jamnice

Šalić je menadžer s dugogodišnjim stažom u industriji pića koji je profesionalno iskustvo stjecao na različitim upravljačkim pozicijama u velikim međunarodnim i regionalnim kompanijama
28. kolovoza 2018. u 16:33 1 komentara 719 prikaza

Dario Šalić novi je predsjednik Uprave Jamnice, dok je s te pozicije opozvan Mislav Galić, izvijestila je u utorak izvanredna uprava Agrokora.

Svi smo iz istog filma Sarajevo film festival Publika iz cijele regije sudjelovala u snimanju jedinstvenog videa 'Svi smo iz istog filma'

Kako se navodi, Šalić je menadžer s dugogodišnjim stažom u industriji pića koji je profesionalno iskustvo stjecao na različitim upravljačkim pozicijama u velikim međunarodnim i regionalnim kompanijama.

Tako je na poziciji direktora strateške distribucijske regije HoReCa u Atlantic Grupi bio zadužen za sva tržišta bivše Jugoslavije, a od 2012. do 2014. godine bio je direktor Heinekena u Bosni i Hercegovini.

U razdoblju od 2005. do 2012. godine upravljao je prodajom Coca-Cola Beverages u pet ključnih hrvatskih prodajnih regija, a od 2001. do 2004. godine radio je na poziciji regionalnog direktora prodaje te kompanije.

Svi smo iz istog filma PROMO Publika iz cijele regije sudjelovala u snimanju jedinstvenog videa „Svi smo iz istog filma“

Od 2004. do 2005. godine obnašao je i funkciju regionalnog direktora prodaje InBev Zagrebačke pivovare

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško u prošli je petak u pismima Nadzornom odboru Jamnice i članovima Nadzornog odbora Poslovnog sistema Mercator predložio smjene Mislava Galića s mjesta predsjednika i člana Uprave Jamnice te menadžera u Mercatoru Dražena Kocijana.

Nadzornom odboru Jamnice Peruško je predložio da razmotri opoziv Mislava Galića s pozicije predsjednika i člana Uprave te imenuje na mjesto predsjednika Uprave Daria Šalića.

Izvanredna uprava koju predvodi F. Peruško nije još objavila troškove savjetnika Poslovanje koncerna Jamnica ima profit od 20%, u plusu su sve poslovne grupe

Pritom je među ostalim naveo da je Galić dio prijašnje Uprave Agrokora, koja je uzrokovala pokretanje postupka izvanredne uprave te da se protiv njega vodi kazneni postupak, što šteti poslovnom ugledu Jamnice i Galića ograničava u kvalitetnom obavljanju poslova.

Ostavku na sve funkcije u Mercatoru u ponedjeljak je podnio i bivši predsjednik uprave Tiska Dražen Kocijan, odbacujući pritom sve navode i izvješća o navodnim nepravilnostima dok je radio u Tisku.

>> Pogledajte video - Razgovor s Bojanom Glavaševićem

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik
  • lažni penzioner:

    Jel Galić konačno u zatvoru ponovo ? Junak koji je prvi izdao gazdu kojeg je toliko ljubio čim je malo zaškripilo, gori nego Juda, samo ne znam za koliko novca je ovaj radio.