Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicije

Danas se razmatraju ponude za 36 posto dionica Mercatora

Mercator
Pixsell
09.02.2010.
u 07:28

Banke koje su ponudile na prodaju 36 posto dionica najvećeg slovenskog maloprodajnog lanca danas bi trebale razmotriti neobvezujuće ponude za dionice koje su donedavno pripadale mariborskom Infond Holdingu i koparskom Istrabenzu. Prodajni postupak trebao bi biti zaključen najkasnije u lipnju.

Banke, koje su na prodaju ponudile 36 posto dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca Mercatora danas bi trebale razmotriti neobvezujuće ponude za dionice koje su donedavno pripadale mariborskom Infond Holdingu i koparskom Istrabenzu. Prodajni postupak trebao bi biti zaključen najkasnije u lipnju.

- Ponude će stići u zadnji čas, nitko ih ne neće slati ranije - kazao je za slovenski list Dnevnik Uroš Marter, direktor tvrtke Arkas, koja u ime Banke Koper, Unicredita, Gorenjske banke, Nove Kreditne banke Maribor, Abanke i Hypo banke posreduje pri prodaji 21 posto dionica. Nova ljubljanska banka i Banka Celje, koje drže preostalih 15 posto dionica, formalno nisu dio konzorcija, ali koordinariju prodajne aktivnosti s Arkasom.

Kao što smo već pisali, zanimanje za Mercator je veliko. Na nedavnom sastanku predstavnika kompanije bilo je 19 potencijalnih kupaca. Za ulazak u najveći slovenski maloprodajni lanac zainteresiran je i koncern Agrokor Ivice Todorića, ali i desetak  investicijskih fondova koji zajedno upravljaju s više od 120 milijardi eura. 

Spekuliralo se kako je Agrokor zainteresiran za ulazak u Mercator zajedno s rovinjskim Adrisom, no u Agrokoru su to demantirali tvrdnjama kako bi u maloprodajni lanac ušli samostalno. Ulaskom Agrokora u Mercator u Hrvatskoj bi se nastavila dalja konsolidacija i preslagivanje maloprodajnog tržišta. Nedavno je baš Mercator preuzeo i hrvatski maloprodajni lanac Getro.

Mercator grupa lani je ostvarila 2,7 milijardi eura prihoda, približno isto kao i godinu ranije. Krajem 2009. imala je više od 21 tisuću zaposlenih.

Komentara 2

BO
bomba
08:47 09.02.2010.

Mercator grupa lani je ostvarila 2,7 milijarda eura prihoda, približno isto kao i godinu ranije. Krajem 2009. imala je više od 21 tisuću zaposlenih meni je to sumnjivo, ako ih dobro ide što prodaju dionice u vrijeme kad na tržištuu ne mogu dobiti dobru ponudu.

QU
quote
08:56 09.02.2010.

opet nesto za hrvatski ego

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije