Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godišnje nagrade

Croatiašped- Zagreb apsolutni pobjednik Finine Zlatne bilance

zlatna bilanca
Matija Habljak/Vecernji List
15.05.2013.
u 13:52

U drugome dijelu programa, Financijska je agencija javnosti predstavila financijske rezultate poslovanja hrvatskih poduzetnika za 2012. godinu te najuspješnijim tvrtkama, petu godinu zaredom, dodijelila nagrade Zlatna bilanca

U organizaciji Financijske agencije, u Hotelu Westin u Zagrebu, održan je Fina forum 2013. i dodjela nagrada Zlatna bilanca za 2012. godinu, pod pokroviteljstvom Vlade RH.

Na ovogodišnjem Fina forumu, pod nazivom ''Novi trendovi u upotrebi poslovnih informacija“, sudjelovali su Božena Jelinić, članica Uprave VB Leasing d.o.o., Zdenka Lončar, pomoćnica ministra, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ivan Maglić, Calisto/Gartner Adriatic, Zdeslav Šantić, glavni ekonomist Societe Generale – Splitska banka d.d. te Anđelka Buneta, predsjednica Uprave Fine, javljeno je iz Financijske agencije. Panelisti su javnosti približili nova rješenja kojima će građanima i poslovnim subjektima biti olakšan pristup javno dostupnim podacima te su poduzetnicima prikazali mogućnosti procjene poslovnih partnera, s ciljem smanjenja rizika u poslovanju.

Predsjednica Finine Uprave Anđelka Buneta najavila je uvođenje dvaju novih Fininih servisa u lipnju ove godine – eBlokade i Transparentno.hr. Putem WEB aplikacije eBlokade, ovršenicima i ovrhovoditeljima bit će omogućen uvid u informacije iz Očevidnika redoslijeda osnova za plaćanje, dok će putem internetskog servisa transparentno.hr, na jednostavan i brz način, biti moguće napredno pretraživanje javno dostupnih podataka o poslovanju poslovnih subjekata.

U drugome dijelu programa, Financijska je agencija javnosti predstavila financijske rezultate poslovanja hrvatskih poduzetnika za 2012. godinu te najuspješnijim tvrtkama, petu godinu zaredom, dodijelila nagrade Zlatna bilanca.

Uvodnim su se govorima nazočnima obratili Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta i Anđelka Buneta, predsjednica Finine Uprave, dok je Zdeslav Šantić, glavni ekonomist Societe Generale – Splitska banka d.d., prikazao analizu financijskih rezultata poslovanja hrvatskog gospodarstva u 2012. godini, prema Fininim podacima.

Zlatna bilanca je nagradu koju dobivaju najuspješniji poduzetnici u pojedinoj djelatnosti prema ukupnom rangu dobivenom temeljem rangiranja 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija - rangiranje prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Ukupni pobjednik – najbolji među najboljima - izabran je temeljem gore navedenih kriterija te ima najvišu ocjenu financijskog rejtinga, prema Fininoj metodologiji.

U izbor za Zlatnu bilancu za 2012. godinu, od 97.254 poduzetnika obveznika poreza na dobit – trgovačkih društava bez banaka i osiguravajućih društava - ušlo je 2.980 poduzetnika (malih, srednjih i velikih), koji su ostvarili odlične poslovne rezultate te zadovoljili stručne i objektivne ekonomske i financijske kriterije za ulazak među 11 najboljih tvrtki, koje je definirala Fina.

>>Vlasnik Bit-Art Informatike odbio primiti Fininu nagradu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije