Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autoosiguranja 2015.

Rast bilježe jedino Ergo i Izvor osiguranje, svi drugi lani su imali pad premije

autoosiguranje
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
09.08.2016.
u 11:21

Ergu je premija rasla 155 posto, na iznad 19 milijuna kuna, dok je Izvor osiguranje zabilježio skromnih 1,5%

Ergo i Izvor osiguranje jedini su, unutar skupine 14 osiguratelja, koji na hrvatskom tržištu nude obvezna autoosiguranja, u 2015. ostvarili rast premije, otkriva upravo objavljeno godišnje izvješće Hrvatskog ureda za osiguranje.

Riječ je o malim društvima, Ergu je premija rasla 155 posto, na iznad 19 milijuna kuna, dok je Izvor osiguranje zabilježio skromnih 1,5 posto, pa je njihova premija dosegnula gotovo 28 milijuna kuna.

Velika petorka, izlistana po visini premije (Croatia, Euroherc, Jadransko, Allianz i Wiener) lani je zabilježila negativan učinak, s tim da je Wiener na godišnjoj razini izgubio najmanje, tek 4 posto premije, dok je Allianzu premija pala najviše, odnosno 29%. Uz ovu petorku više od 100 milijuna kuna premije ugovorene na autoosiguranjima još imaju samo društva HOK i Uniqa.

Ukupna premija u ovom segmentu lani je iznosila dvije milijarde i devet milijuna kuna, gotovo 15 posto manje nego 2014. godine. 

>> Jake mjere osiguranja na ulicama Rija, duge cijevi na svakom koraku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije