Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno

Odlične vijesti za Dalmaciju! Croatia Airlines od sljedeće sezone uvodi liniju na koju se dugo čekalo

Zračna luka Brač
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
13.12.2022.
u 17:05

Direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo rekao je da će tijekom sljedeće turističke sezone ukupno povezati Hrvatsku s 22 međunarodna odredišta

Croatia Airlines u utorak je izvijestila da je uvela novu sezonsku liniju Brač - München, u suradnji sa Zračnom lukom Brač i ostalim dionicima hrvatskoga turističkog sektora, a zrakoplov na toj liniji prometovat će jednom na tjedan. Letovi na liniji Brač - München planirani su u razdoblju od kraja svibnja do prve polovine listopada 2023. godine, i to subotom, a na liniji će prometovati zrakoplovi Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa, kapaciteta 76 sjedala.

Iz Croatia Airlinesa poručuju kako ta linija ima značajan potencijal, s obzirom na to da je ove godine najviše inozemnih turista na Brač stiglo iz Njemačke, čak 5 posto više nego u pretpandemijskoj 2019. godini.

Direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo rekao je da će tijekom sljedeće turističke sezone ukupno povezati Hrvatsku s 22 međunarodna odredišta, obaviti više od 17 tisuća letova i ponuditi više od 1,8 milijun sjedala, a zrakoplovi će letjeti na 47 međunarodnih linija.

"U tom kontekstu podsjetio bih da ponovno planiramo čarter letove iz Graza i Linza za Brač, kao i domaće redovite letove Zagreb - Brač dvaput na tjedan, što s novom linijom Brač - München nesumnjivo predstavlja snažan doprinos Croatia Airlinesa poslovanju bračke zračne luke, a istodobno i jačanju turizma u Splitsko - dalmatinskoj županiji ", istaknuo je Žabo.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:37 15.12.2022.

Primorje je opet po starom obicaju preskoceno. Zracna luka Rijeka je ista kao i za vrijeme Tita. neke nove stolice i to je to. bus koji bi Opatiju i Rijeku povezivao sa Krkom je prava drama,sletis i cekas po 3 sata na njega. za Crikvenicu,malo morgen. dakle,ne preostaje nista drugo nego da te krcki taksisti deru sa svojim cijenama od 350 kuna za Rijeku. imaju monopol kao nekada V. Gorica sa Plesom tako da taksi iz Rijeke nesmijes poruciti nego MORAS uzeti krckog krpelja. sto se letova tice,veli CA,nek se Ryanair,TRansavia,Eurowings i ostale charter kompanije bogate,nama to trziste netreba. jadno,jadno,domaci prijevoznik te svjesno odbacuje i trpa lovu drugdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije