Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIZILI TEMPERATURU

Njemačka banka štedi: Snizili temperaturu ureda pa podijelili jakne zaposlenicima

Zbog COVID-19 sve veći broj zaposlenika radi od kuće
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
12.12.2022.
u 17:02

Zbog mjera štednje ove godine nema treperavih jumbo plakata i božićnih ukrasa.

Njemačka je donijela zakon prema kojem grijanje u uredima mora biti smanjeno na 19 stupnjeva. Upravo zbog toga Lisa, 26-godišnja službenica Sparkasse banke jedna je od mnogih koja sjedi za računalom na svom radnom mjestu u poslovnici u Ludwigsburgu i nosi rukavice bez vrhova prstiju.  

Kako se zaposlenici u banci ne bi smrzavali, Uprava je zaposlenicima podijelila 1200 flis jakni i pripadajućih rukavica. Pojedine prostorije se uopće ne griju, a njemački mediji navode kako se radi o posebnoj akciji, jer u toj banci već dugo nije bilo toplo, javlja Fenix-magazin.

Osim što su smanjili grijanje, poduzete su druge brojne mjere za uštedu energije. Ljeti su klimatizacijski sustavi smanjeni ili potpuno isključeni. Rasvjeta u glavnoj poslovnici rasvjeta se već tjednima gasi u 19 i u 22 sata, a samo sigurnosna svjetla ostaju upaljena.

Zbog mjera štednje ove godine nema treperavih jumbo plakata i božićnih ukrasa.

Što osoblje kaže na nove mjere?

“Tim je entuzijastičan zbog toga i bio je sretan zbog toplih jakni”, rekao je regionalni direktor.

“U početku je neobično, ali volim nositi rukavice kako bih uštedjela energiju”, rekla je bankarska službenica Lisa njemačkim medijima.

Stadtsparkasse Augsburg (Bavarska) također je reagirala zbog štednje energije, te je ublažila propise o odjeći svojih zaposlenika.

"Niže temperature u prostorijama također zahtijevaju od zaposlenika da se toplije odijevaju. U hladnim danima, zaposlenici Stadtsparkasse mogu raditi bez inače potrebne bankarske odjeće”, navedeno je iz ove institucije.

VIDEO: Zagreb: Prva godišnja konferencija o hrvatskom Nacionalnom planu oporavka i otpornosti "Spremni za sutra"

 

Komentara 9

PG
Paulie_Gualtieri
17:20 12.12.2022.

E moji Nijemci šta vi sebi radite. Još zbog stigmi nacizma trpite ovakva poniženja. 70tih i 80tih ste bili san snova za svakog Europljanina, a sada dozvoljavate da vas se ovako ponižava i pljuje radi prisilne službe mračnim tvorevinama i eminecijama kojima se nezna niti ime. Dok oni drmaju svijetom, vi se smrzavate radi neke solidarnosti. Umjesto da se dignete i kažete da nećete više tuđe ratove financirati i da tražite natrag svoje dostojanstvo, vi ovako.

DU
Deleted user
17:32 12.12.2022.

Hahahahaha... Pa ovi su otisli kvragu skroz. Zamisljam sluzbenicu banke kako cvokocuci zubima procijedi da je odusevljena "mjerama", a u sebi bi eksplodirala od muke.

ŽU
ŽutiMrav
18:02 12.12.2022.

Treba sve banke i službenike zimi preseliti u Afriku da se ne smrzavaju Kad mogu rode mogu i bankari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije