Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Tvrtka iz Crikvenice iznenadila svoje zaposlenike s tisuću kuna dodatka na plaću

Jadran d.d. upravlja sa deset hotela različitih kategorija i tri kampa na području Crikvenice i Makarske
21. kolovoza 2019. u 13:38 3 komentara 1020 prikaza
CRIKVENICA
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Crikvenička hotelska kompanija Jadran sve je zaposlenike nagradila s dodatkom na plaću od po tisuću kuna neto za lipanj i srpanj, a radnike u hotelima i kampovima s dodatnih 6 posto većim plaćama za rezultate u ta dva mjeseca, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke.

Zdravko Marić 30.000 NOVIH Dobre vijesti za umirovljenike: U rujnu rastu mirovine

Napominjući kako se radi o stimulaciji radnika, iz Jadrana ističu da je to odluka uprave te kompanije sa željom da nagrade zaposlene za rezultate početkom glavne turističke sezone.

"Unatoč smanjenom broju turista i ostvarenih noćenja u lipnju i srpnju ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje u ukupnom hrvatskom turizmu, Jadran je zabilježio ukupno bolje rezultate poslovanja nego u istim lanjskim mjesecima, uz osjetno povećanje efikasnosti. U lipnju je, naime, prihod bio veći 21 posto, a u srpnju 23 posto, a taj se pozitivan trend nastavlja i u kolovozu", otkrivaju iz Jadrana.

Crikvenica | Autor : Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

Za takav pozitivan pomak kažu da je rezultat zajedničkog rada i svih poduzetih aktivnosti u pripremama za ovogodišnju glavnu turističku sezonu.

"U obnovu i uređenje većine hotelskih objekata i kampova uložili smo oko 130 milijuna kuna, čime su poboljšani uvjeti smještaja i komfora za goste te povećana razina usluge i pratećih sadržaja. Organizaciju rada i poslovanja usmjerili smo prema zadovoljstvu gostiju i povećanju efikasnosti svih zaposlenika", ističe predsjednik Uprave Jadrana Goran Fabris.

Najavljuje i da će u jesen, po završetku glavne turističke sezone, nastaviti sa investicijama u objektima. 

Novčanik i novac PORAST OD TRAVNJA Prosječna zagrebačka neto plaća za svibanj 7.546 kuna

Tu su kompaniju prošle godine preuzela dva obvezna mirovinska fonda PBZ Croatia osiguranje d.d. i Erste plavi d.d., koji su upravljanje povjerili novom menadžmentu, te za razvoj kompanije osigurali oko 450 milijuna kuna.

Jadran d.d. upravlja sa deset hotela različitih kategorija i tri kampa na području Crikvenice i Makarske, a kada se tome dodaju paviljoni i depandanse nekih od hotela, turistima nude više od 1.600 smještajnih jedinica, a u kampovima više od 1.100 parcela.

Jeste li već bili na godišnjem odmoru?

  • Da! 50,96%
  • Ne! 25,48%
  • Idem u rujnu. 15,29%
  • Nikada ne uzimam godišnji preko ljeta. 3,82%
  • Samo par dana. 4,46%
Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu