Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putni anđeo

CO razvio mobilnu aplikaciju koja dojavljuje o nezgodi

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
12.04.2014.
u 17:00

Čak i ako su putnici bez svijesti ili ne mogu govoriti, alarm iz poziva daje lokaciju vozila

Croatia osiguranje razvilo je u suradnji s Oryx asistencijom aplikaciju za pametne telefone koja dojavljuje o automobilskoj nezgodi osiguranika i omogućava pružanje pomoći u roku od jednog sata, presudnog za preživljavanje. „Putnog anđela“ poklanjaju korisnicima autoosiguranja koje sustav prati dok voze automobil, a na temelju promjene brzine, buke u vozilu i drugih parametara detektira ako se dogodi prometna nezgoda i šalje poziv hitnoj pomoći, policiji, vatrogascima ili pomoći na cesti. Uključeni su i detalji o vozilu, osiguraniku, krvnoj grupi i specifičnim bolestima koje mogu pomoći da medicinska intervencija bude uspješnija.

Čak i ako su putnici bez svijesti ili ne mogu govoriti, alarm iz poziva daje lokaciju vozila. Ima i dodatne opcije upozorenja vozača na brzu vožnju ili preglasnu glazbu te predlaže stanku za kavu kad je riječ o predugoj vožnji. Aplikacija je aktivna 24 sata na dan na području Hrvatske.

>> Kupnjom CO-a nismo iscrpili ulagačke mogućnosti Adris grupe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije