Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u godini prerađeno 1000 tona

Cikorija s hrvatskih polja nezamjenjiva u Franckovim proizvodima od Hrvatske do Australije i Katra

Franck, hrvatska tvrtka za proizvodnju kave, caja i snack proizvoda
Igor Soban/PIXSELL
11.11.2021.
u 13:34

Zahvaljujući velikim naporima, brzini i spretnosti zaposlenika, u Francku su, tvrdi se, uspjeli osigurati da prerada cikorije kao i do sada bude neometana, a finalni proizvod visoke kvalitete

U Franckovom pogonu u Bjelovaru ove je godine prerađeno čak 1000 tona cikorije s hrvatskih polja. Nakon primarne prerade u konačnici je proizvedeno 250 tona suhe cikorije koja čini poznate Franckove napitke poput poput Divke i Kneippa te liniju instant napitaka od žitarica i cikorije Bianka. 

Zahvaljujući velikim naporima, brzini i spretnosti zaposlenika, u Francku su, tvrdi se, uspjeli osigurati da prerada cikorije kao i do sada bude neometana, a finalni proizvod visoke kvalitete. Sušene kockice cikorije se prže, melju i pakiraju kao takve ili se, prema provjerenim recepturama, miješaju sa žitaricama i ječmenim sladom, dajući  ukusan beskofeinski napitak bogat inulinom. Cikorija koju Franck koristi za klasične napitke u potpunosti se uzgaja i prerađuje u Hrvatskoj, a potom plasira na svjetska tržišta, tvrde iz Francka.

- Kavu i napitke od žitarica i cikorije distribuiramo na tržištima u regiji, kao što su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Albanija te Sjeverna Makedonija. Izvoz bilježimo u europske zemlje poput Njemačke, Austrije, Nizozemske, Slovačke, Rumunjske, Irske, Švedske, Češke, ali i one udaljenije poput Kanade, SAD-a, Australije, Novog Zelanda i Katra - naveli su iz Francka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije