Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uštede u poslovanju

Cijene Lufthansinih karata uskoro niže i do 40 posto

avion
AFP,arhivska fotografija
20.11.2009.
u 08:51

Dodatni prostor u zrakoplovima trebao bi se dobiti u prostoru gdje je sada kuhinja, koja više nije potrebna s obzirom da se sva hrana priprema izvan zrakoplova.

Najveći njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa najavio je sniženje cijena zrakoplovnih karata i do 40 posto. Takva će ušteda biti moguća, objavili su u Lufthansi, ugradnjom dodatnih sjedala u zrakoplove, čime će biti umanjena udobnost koja je dosad bila jedan od glavnih Lufthansinih aduta.

Priopćili su i kako će besplatna hrana ostati na svim letovima, no bit će je u manjim količinama nego dosad.

To će prema objašnjenju iz kompanije značiti ugrađivanje užih i modernijih sjedala, što će omogućiti veći broj putnika, a samim time i veću zaradu. Najavljen je i veći broj sati leta, odnosno korištenje maksimalnih kapaciteta.

Dodatni prostor u zrakoplovima trebao bi se dobiti u prostoru gdje je sada kuhinja, koja više nije potrebna s obzirom da se sva hrana priprema izvan zrakoplova.

Lufthansa će s ovim promjenama krenuti ponajprije na kraćim destinacijama, na kojima bilježi i najveće gubitke, jer se putnici sve više odlučuju za jeftinije niskobudžetne kompanije poput Ryanaira ili Germanwingsa.

Sindikati su među prvima reagirali na ove promjene upozoravajući kako će sav teret uštede pasti na leđa stjuardesa koje su prema njihovim riječima i sada preopterećene poslom.

 

Ključne riječi

Komentara 1

PY
python
19:00 21.11.2009.

I tih 40% snizenja nije dovoljno jer su duplo skuplji od ostalih kompanija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije