Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taksi

Cammeo privremeno obustavio rad u Splitu – 75 djelatnika dobilo otkaz

Taxi Cammeo
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
05.12.2016.
u 15:19

Tijekom protekla dva tjedna, inspekcija je u Splitu iz prometa isključila čak 14 Cammeovih vozila, kaznivši Cammeo s oko milijun kuna.

Nakon što je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković javno rekao da je poslovni model po kojem tvrtka Cammeo posluje u Splitu nelegalan, Uprava Cammeo grupe danas je odlučila obustaviti poslovanje u tome gradu.

Tijekom protekla dva tjedna, inspekcija je u Splitu iz prometa isključila čak 14 Cammeovih vozila, kaznivši Cammeo s oko milijun kuna.

– S obzirom na to da je ovo prvi put da je neko nadležno tijelo iznijelo stav o modelu poslovanja koji već godinama provode turističke agencije i razne rent-a-car kompanije, Cammeo grupa odlučila je postupiti sukladno zakonu. Kao tvrtka koja se u svojem poslovanju rukovodi najvišim profesionalnim standardima poštujući pritom sve zakonske odredbe, Cammeo grupa spremna je surađivati s resornim ministarstvom i svim nadležnim službama kako bi pridonijela razvoju procesa liberalizacije. Tijekom proteklih deset godina, Cammeo grupa potaknula je pozitivne promjene na taksi-tržištu Rijeke, Zagreba i Osijeka kao i drugih gradova u kojima obavlja svoju djelatnost – priopćili su iz Cammea.

– U svim gradovima u kojima poslujemo, radimo potpuno legalno i ne želimo biti prozivani za nelegalan rad. Žalosti nas činjenica što su najveći protivnici liberalizacije taksi-tržišta najveći porezni dužnici. Obustavljamo rad u Splitu jer nam je ministarstvo dalo čvrsta jamstva i obećanje da će se proces liberalizacije provesti te se toplo nadamo da će do toga doći u što je moguće skorijem roku. Ujedno javno zahvaljujemo gradonačelniku Baldasaru na javnoj podršci u hajci protiv Cammea, čime je dokazao da štiti monopolističke interese lokalnog taksi-udruženja, a ne dobrobit građana koji su nam iskazali javnu podršku – rekao je, između ostalog, generalni direktor Cammeo grupe Vladimir Minovski.

– Cammeovi zaposlenici u Splitu danas su dobili svoju prvu plaću, a ujedno i otkaz. Čim se steknu uvjeti za nastavak rada u okviru zakona, Cammeo će nastaviti s radom u Splitu i omogućiti povratak na posao svih 75 otpuštenih djelatnika. Ovim postupkom, Cammeo ne odustaje od daljnjeg širenja svojeg poslovanja pa će u sljedećih šest mjeseci pokrenuti poslovanje u svim gradovima u kojima ne postoji limitirani broj taksi-dozvola i u kojima lokalne vlasti imaju sluha za liberalno tržište – naglašavaju iz prijevozničke tvrtke.

Komentara 3

Avatar samo Istina
samo Istina
17:30 05.12.2016.

Birokratska smeća. Petero ih prima plaću, dvojica nešto rade, a objektivno jedno radno mjesto i evo sad ljudi bez posla. Hebali ih propisi. Umjesto da ljudima omoguće jeftiniju uslugu kroz veću konkurenciju, trpaju pare u džep i muzu narod. Triba bojkotirat taksije, kradu turiste, ne izdaju račun, bezobrazni su i smrde im auta na duvan.

HR
Hrabraja
16:13 05.12.2016.

Bravo biroktati, 75 placa manje

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
23:48 05.12.2016.

tako treba...sasvim su dovoljni postojeci taksisti...bravo za drzavu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije