Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona

Bum poslovnih gostiju i turističkih vjenčanja u Hvaru

Sunčani Hvar
Borna Filić/PIXSELL
07.10.2014.
u 06:50

Broj parova koji se u Hvaru vjenčaju raste po stopi od 20-30%, a dogodine očekujemo porast od čak 50%, poručuju iz Sunčanog Hvara

Domaćini Splitsko-dalmatinske županije devet turističkih mjeseci okončali su s 2,1 milijun gostiju i nešto više od 12 milijuna noćenja.

Turista je bilo osam, a noćenja šest posto više, a i sam rujan bio je bolji od lanjskog (gostiju pet, a noćenja šest posto više). Dobrim rezultatom hvale se i u Sunčanom Hvaru, ističući da se predstečajni postupak nije negativno odrazio. Sunčani Hvar je u rujnu, bez kampa Vira, uknjižio 4,8 posto više noćenja i 4,4 posto veći prihod po sobi, dok je za devet mjeseci noćenja bilo 6,5 posto više, a prihod po sobi nadmašio je lanjski za pet posto. U listopadu se očekuje novi iskorak od 13 posto.

“U rujnu smo imali čak 18% više noćenja poslovnih gostiju i 20% više prihoda po sobi nego lani. Broj parova koji se u Hvaru vjenčaju raste po stopi od 20-30%, a dogodine očekujemo porast od čak 50%, poručuju iz Sunčanog Hvara, smatrajući da je važnost rješavanja predstečajnog postupka i namjere najvećih dioničara za što skorijim finaliziranjem dogovora potvrđena nedavnim otkupom potraživanja Privredne banke Zagreb od strane Prime Tourist Resortsa.

>>Oporavak ne dolazi ni u 2015., BDP će pasti još 0,5 posto

>>Prihodi od turizma u šest mjeseci veći 2,2 posto

>>'Tržište V. Britanije je veliko i zauzima primat u našim strateškim dokumentima'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije