Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostvarili cilj

Bruto dobit Allianza porasla 10 posto

'13.12.2008. Zagreb - Hotel Westin, Okrugli stol na kojem su sudionici stola  raspravljali o vaznosti komunikacije sa zaposlenicima,posebno u vrijeme krize,kako bi se sprijecila panika.Boris Galic - p
'Antonio Bronic/Vecernji list'
21.07.2011.
u 20:00

Allianzu je porastao i tržišni udio koji je na kraju šestog mjeseca bio 10,8 posto, dok je lanjskog lipnja iznosio 10,5 posto.

Allianz je je u šest mjeseci podigao bruto dobit i to za 10 posto pa je ona na kraju lipnja iznosila 60,6 milijuna kuna. Inače, lani je u istom razdoblju bilo riječ o 55,4 milijuna kuna. Ukupni bruto premijski prihodi iznosili su 535,9 milijuna kuna što je 4,8 milijuna kuna više nego u istom razdoblju 2010. Allianzu je porastao i tržišni udio koji je na kraju šestog mjeseca bio 10,8 posto, dok je lanjskog lipnja iznosio 10,5 posto. Pritom je adekvatnost kapitala dosegnula 221 posto.

– S aspekta premijskog prihoda, ostvarili smo postavljeni cilj – da rastemo više od tržišta. Profitabilnost je zadovoljavajuća, a istaknuo bih visoku adekvatnost kapitala koja je zaštita i jamstvo u slučaju nepredviđenih situacija na tržištima kapitala i drugih rizika. Čvrsta kapitalna baza i nama i našim osiguranicima dodatno je jamstvo da su njihova sredstva dugoročno sigurna – komentira čelnik Allianza Boris Galić.

Inače, u neživotnim osiguranjima ukupna bruto premija iznosila je 363,6 milijuna kuna, odnosno 0,3 posto više od premijskog prihoda iz istog lanjskog razdoblja. U životnim osiguranjima premijski prihod veći je 2,1 posto te je bruto premijski prihod od životnih osiguranja u šest mjeseci bio 172,3 milijuna kuna. “Rast od dva posto u životu je solidan, dodatno smo učvrstili lidersku poziciju i to u uvjetima u kojima je tržište padalo – zaključuje Galić.

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Topgen
Topgen
10:47 22.07.2011.

Tajsam , Allianz je najjaca osiguravajuca grupa u EU i ne boj se , znaju oni kako se to radi , kao svugdje u EU , hebiga. Na primjer , statistike dokazuju da su \"dva kotaca\" veci rizik od normalnogg automobila. Da jaca vozila \"jace\" prave stete. Ne zaboravi da negdje 35% tvoje premije ide drzavi za porez. Vozi polako , desnom stranom ..... Bog

Avatar Point_of_view
Point_of_view
12:42 22.07.2011.

Znaci dobit na godisnjoj razini cca.120 mio. kuna. Ako pogledamo rezultate CO i njihovu dobit stavimo u relaciju sa trzisnim udjelom, onda tek vidimo sve slabosti CO-a. Izgleda da drzavi kao vlasniku nije stalo do dividende. Lakse je se zaduziti kod banaka a stavit politckog komesara na celo drzavne firme.

Avatar TAJSAM
TAJSAM
09:26 22.07.2011.

Stalno govore o prijevarama u osiguravačkim društvima od strane osiguranika , pa imaju razlog za poskupljenja , evo kako po njihovom mišljenju zarađuju ali mislim da su i to smanjili zbog zgrađanja javnosti. Naime koja je moralnost naplačivati osiguranje automobila ,istina bez famoznog popusta , cca 5000 kn za 105 kw, nadalje osiguranje motocikla , naplaćuje se za cijelu godinu recimo cca 4000kn a vozimo najviše 8mj u godini i to na 2 kotača znači da i cestu manje uništavamo . Sve se svodi na to da nam treba novi zakon o osiguranju vozila sa adekvatnom cijenom osiguranja jer ovaj način čapanja sigurno ne odgovara poštenom i radišnim ljudima kojih je nebrojeno više od malih sitnih dušica koji pokušavaju uvijek nešto ukrasti te lažirati udese i sl.Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije