Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duljine 162,2 metra

Brodosplit gradi najveći jedrenjak na svijetu, vrijedan pola milijarde kuna

Brodosplit
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
03.10.2014.
u 17:21

Vrijednost je projekta pola milijarde kuna, a za istog naručitelja vrlo vjerojatno gradit će se i drugi brod

Brodosplit je ugovorio izgradnju broda za kružna putovanja duljine 162,2 metra za brodovlasnika s Bahama.

Krasit će ga pet jarbola i 6400 četvornih metara jedara pa će to biti najveći jedrenjak na svijetu, poseban i jedinstven, priopćeno je u petak iz Uprave Brodosplita.Moći će primiti 312 putnika u 156 luksuzno opremljenih kabina, a o njima će brinuti 138 članova posade.

– Nakon višemjesečnih pregovora, sa zadovoljstvom ističemo kako je Brodosplit prepoznat kao rijetko brodogradilište koje je u stanju izgraditi jedan ovako jedinstven brod – od projektiranja, gradnje do opremanja složenom opremom i luksuznim interijerom – kažu u splitskom škveru.

Vrijednost je projekta pola milijarde kuna, a za istog naručitelja vrlo vjerojatno će se graditi i drugi brod, pa će ukupna vrijednost biti milijardu kuna. Isporuka prvog broda planirana je za kraj veljače 2017. godine.

>> Brodosplit se dogovorio s Nizozemcima

>> Udvostručit ću broj radnika u Brodosplitu, za dvije godine bit će ih 5000

Komentara 11

NB
Navrnuti Bracanin
18:30 03.10.2014.

Kakva divna vjest za ljude koji nisu iz branše. Pola miljarde kuna čak. To je dobra vjest. E a sad omno o čemu debelija šuti. Takvi projekti su osuđeni na gubitak. Na prototipu nitko nije zaradio. Serija od 6 brodova osigurava zaradu s tim da se na prva dva gubi. E da se teleportirat u 2017 i čitat naslove tadašnjih novina. Bilo bi "Splitski škver kasni sa isporukom jedrenjaka", "Brod smo izgradili sa gubitkom jer...", Naručitelj se povukao iz ugovora zbog loše kvalitete i probijanja rokova".....

CR
crnaguja1950
17:41 03.10.2014.

ko da bitno...nek bude i sa marsa samo nek ljudi rade i privređuju

Avatar Herceg_Bosna
Herceg_Bosna
18:27 03.10.2014.

Dajte još koju ovakvu vijest!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije