Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22 čelične brane

Brodosplit gradi dodatne brane za Veneciju

Brodosplit
Foto: Brodosplit
1/6
19.02.2016.
u 15:59

Ukupno je predviđeno postavljanje 78 brana, pa će uz prethodno dobivene projekte gradnje čeličnih brana koje će biti instalirane na prolazima Malamocco i Chioggia, Brodosplit isporučiti 63 brane koje obuhvaćaju 20.000 tona ugrađenog čelika

Brodosplit će graditi dodatne 22 čelične brane za zaštitu Venecije od poplave, priopćeno je iz Brodosplita.

U priopćenju se navodi da je na međunarodnom natječaju talijanski arhitektonsko-građevinski konzorcij Venezia Nuova izabrala Brodograđevnu industriju Split za graditelja dodatne 22 čelične brane za posljednji, četvrti prolaz San Nicolo, što kroz Venecijansku lagunu vodi prema Veneciji.

Ukupno je predviđeno postavljanje 78 brana, pa će uz prethodno dobivene projekte gradnje čeličnih brana koje će biti instalirane na prolazima Malamocco i Chioggia, Brodosplit isporučiti 63 brane koje obuhvaćaju 20.000 tona ugrađenog čelika ukupne vrijednosti 70 milijuna eura, što uključuje radove i logistiku.

Talijanski mediji izvještavaju kako je Brodosplit premoćno potvrđen kao najbolji ponuditelj i službeno izabran za graditelja čeličnih vrata triju prolaza. 

Ugovor bi trebao biti potpisan u travnju ove godine, a radovi na izgradnji dodatnih brana bit će nastavljeni u serijskoj proizvodnji već ugovorenih čeličnih brana. Brodosplit isporučuje brane dimenzija 27-30 puta 20 metara, visine 4,5-5 metara i težine 300 tona.

Integriranim zaštitnim sustavom niza mobilnih brana može se zatvoriti Venecijansku lagunu od Jadranskoga mora, kada plima prijeđe utvrđenu razinu od 110 centimetara, do najviše tri metra.

>>Brodosplit pobijedio na natječaju za zaštitu Venecije od poplava

>>Megaprojekt: Pogledajte kako će se Venecija braniti od poplava!

Ključne riječi

Komentara 1

R0
R00kie
17:23 19.02.2016.

sreca da se izvukao iz ralja politicara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije