Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporna ploča

Branitelji zaposleni u HAC-u traže smjenu uprave

hrvatske autoceste,hac
Žarko Bašić/PIXSELL
16.08.2012.
u 12:00

Apeliraju jer je uprava HAC-a braniteljima zabranila uporabu oglasne ploče

Udruga branitelja Domovinskog rata Hrvatskih autocesta uputila je pismo premijeru Milanoviću te traži smjenu uprave HAC-a predvođene Draženom Guštinom jer smatra da novo vodstvo podcjenjuje branitelje zaposlene u tom javnom poduzeću. Udruga navodi kako im je odlukom uprave zabranjeno korištenje oglasne ploče u HAC-u, uz obrazloženje da se njome mogu koristiti samo socijalni partneri, kao i korištenje logotipa te tvrtke.

U svom pismu udruga navodi kako nije učinila ništa nezakonito te da je svojedobno zatražila i dobila suglasnost za korištenje HAC-ova loga.

Također, pišu da su nekoliko puta zatražili sastanak s novom upravom, ali nije bilo sluha s druge strane. Osim premijeru, udruga je pismo uputila i resornom ministru Predragu Matiću te predsjedniku Ivi Josipoviću.

Branitelji zaposleni u HAC-u protive se i planu restrukturiranja tog javnog poduzeća.

Neprihvatljivo im je da će 250 zaposlenih ostati bez posla, što će biti cijena, navode, da se ne dira u plaće i naknade po zaposlenome. Smatraju da bi sposobnija uprava smislila manje bolna rješenja od otkaza.

 

Komentara 14

LI
Livi
12:40 16.08.2012.

Sto cete drugo ocekivati od onih koji nisu htjeli Hrvatsku, a pogotovo da su je branili? Hrvatski su branitelji smetnja ovoj drzavi na putu ponovnog ujedinjenja Zapadnog Balkana ili barem dobrosudsjedskih odnosa sa Srbijom.

BE
betika123
14:49 16.08.2012.

16.08.2012. u 14:35h svakog jutra oko podne u 18:00 je napisao/la: Svi koji ne mislimo kao ti smo antihrvati? Ma tko te to uči? Da mi je znati odakle ti takve morbidne ideje, tko ti to futra u glavu?

KO
koni
20:11 16.08.2012.

16.08.2012. u 20:01h Nino prpić je napisao/la: Točno tako. Tako su radili i partizani. Direktor tvornice s pučkom školom , ali je prošao Neretvu i Sutjesku. Nekak slično je i sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije