Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALEKOVOD

Brajdić ugovorio 170 milijuna eura poslova

Goran Brajdić
Foto: Grgur Žučko/pixsell
01.04.2014.
u 23:45

Tvrtka je prošla prvi krug dokapitalizacije, a iščekuje ulagače koji bi trebali upisati 60 milijuna kuna dionica u drugom krugu

Dalekovod nakon prihvaćene predstečajne nagodbe i uspješno provedenog prvog kruga dokapitalizacije, koji ga je osnažio sa 150 milijuna kuna svježeg kapitala, ponovno ima razlog za slavlje. Obilježava se 65. rođendan tvrtke koja je osnovana 1. travnja 1949. Zemlji opustošenoj ratom trebala je tvrtka sposobna izgraditi dalekovode i transformatorske stanice. Od tvrtke osnovane da obnovi Hrvatsku nastala je svjetski poznata tvrtka koja posluje u više od 80 zemalja diljem svijeta.

Slavljenička godina za Dalekovod uslijedila je nakon teške 2013. U njoj su se borili s dječjim bolestima Zakona o predstečajnoj nagodbi, ali i s činjenicom da ih je napustio čelni čovjek. Goran Brajdić naslijedio je Matjaža Gorjupa na čelu Dalekovoda u najtežem trenutku za tvrtku, kada joj je prijetio stečaj. U njegovu mandatu tvrtka je konsolidirala bilancu, a u knjizi narudžbi ima poslove “teške” 170 milijuna eura. U nekoliko mjeseci ugovoren je posao u Poljskoj od 110 milijuna eura, u Ukrajini gdje će Dalekovod raditi poslove vrijedne 30 milijuna eura, a ugovor iste vrijednosti potpisan je i u Kosovu.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu proslaviti 65. rođendan Dalekovoda, koji je prošao mnoga turbulentna razdoblja i nakon svega ostao među vodećim kompanijama u svijetu. Uspjeh Dalekovoda leži u vrijednim i odanim radnicama i radnicima zbog kojih je kompanija prepoznatljiva u 80 zemalja svijeta – svečarski je Brajdićev komentar.

Izazov koji je pred njim drugi je krug dokapitalizacije u kojem se očekuje angažman obveznih mirovinskih fondova i drugih institucionalnih ulagača koji bi u tvrtku trebali uložiti oko 60 milijuna kuna svježeg kapitala.

>> Goran Brajdić imenovan novim predsjednikom Uprave Dalekovoda

>> Dalekovod izborio dva posla u Ukrajini 'teška' 30 milijuna eura

Komentara 1

Avatar Point_of_view
Point_of_view
19:13 03.04.2014.

Da je Kolakusicev naum uspio, ne bi se ti sad smijao i sklapao poslove, nego bi bio u stecaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije