Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veće nagrade

Božićnica u Agrokoru narasla 50 posto, na 1500 kuna

Konzum
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
26.11.2018.
u 19:51

Sa sindikatima je izvanredna uprava dogovorila i dar za djecu u vrijednosti od 600 kuna

Zaposlenici Agrokora u Hrvatskoj ove će godine dobiti 50 posto veće božićnice, odnosno 1500 kuna. Agrokor će u podizanje nagrada zaposlenicima uložiti ukupno 35 milijuna kuna. Sa sindikatima je izvanredna uprava dogovorila i dar za djecu u vrijednosti od 600 kuna. Na to pravo imat će čak 9000 djece Agrokorovih zaposlenika u Hrvatskoj.

– Ovo je naša zahvala, ali i pokazatelj važnog trenda usmjerenosti na poboljšanje radnih uvjeta, kao i na kvalitetu korporativnog upravljanja u svim kompanijama – poručio je izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško. Njegova zamjenica Irena Weber istaknula je da je koncern u tekućoj godini intenzivno zapošljavao pa je samo u maloprodaji i logistici Konzuma zaposleno više od 1300 ljudi. Kolektivni ugovor u većini Agrokorovih tvrtki svojim zaposlenicima osigurava i brojne druge pogodnosti od uskrsnica i regresa do solidarne pomoći u izvanrednim životnim okolnostima i ostalo.

– U tom smjeru nastavit ćemo i u budućnosti s ciljem da Agrokor i njegove kompanije budu ne samo najveći hrvatski i regionalni poslodavac već i najbolji poslodavac koji je zanimljiv potencijalnim zaposlenicima različitih profila i stručnih vještina – poručila je Weber.

I sindikati su zadovoljni postignutim dogovorom pa je Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske istaknula da je zadovoljna činjenicom da će najveći hrvatski poslodavac u segmentu trgovine – Konzum, a s njim i Tisak, Velpro Centar i Roto dinamic, svim svojim zaposlenicima omogućiti ovo znatno povećanje božićnice.

>> Ivica Todorić - od uhićenja do izručenja

Ključne riječi

Komentara 14

TT
TTjac
22:51 26.11.2018.

Pre jadno.

VK
VKSS
20:19 26.11.2018.

Sad ce plenkovic pricati ne samo da su spasili radna mjesta i hrvatsku,nego i bozicnice poduplali...bla bla bla

BU
bugatti
09:39 27.11.2018.

Sa 500 ukradenih milijuna mogli su Božićnice isplatiti svaki mjesec !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije