Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAN ZA STEČAJ

Borovo Skopje ostaje bez imovine

Borovo
Branimir Bradarić
01.01.2014.
u 20:01

Borovo svoju imovinu u Makedoniji ne kontrolira od 1991. godine, a ondje je u 36 prodavaonica tvrtke radilo 120 radnika

Tvrtki Borovo Skopje, koja okuplja borovske prodavaonice u Makedoniji, Osnovni sud u Skoplju odobrio je plan za reorganizaciju.

– To je plan za stečaj koji je pripremio stečajni upravitelj Borovo Skopja Simon Mihajlovski. Planom je predviđeno da novo društvo ima pravo provesti postupak iseljavanja svih pravnih i fizičkih osoba iz prostora Borova u svim objektima na području Makedonije – kaže zaposlenik Borova u Makedoniji Vasko Dimovski.

Borovo sada, ako u međuvremenu ne dođe do nekog čuda, ostaje bez prostora u Skoplju, Kumanovu, Prilepu, Ohridu, Tetovu, Strumici… O koliko vrijednoj imovini se radi Dimovski, predstavljajući Borovo Skopje, kaže da je na području Makedonije Borovo do 1991. godine raspolagalo sa 36 prodavaonica u kojima je radilo 120 radnika. Inače, svoju imovinu na području Makedonije Borovo ne kontrolira od 1991. godine. Isti je slučaj i s borovskom imovinom u Srbiji i dijelu BiH. Sve se to mjeri milijunima kuna koji bi Borovu, u iznimno teškoj situaciji, jako dobro došli.

– Ostaje još nada da će Vrhovni sud poništiti tu odluku Osnovnog suda. Mišljenje je to i Agencije za transformaciju poduzeća i državnog pravobranitelja. No, nemamo podršku iz Hrvatske. Nedavno nas je posjetio i novi glavni direktor Borova koji nam je rekao da ne može ništa učiniti – kaže Dimovski.

Predsjednik uprave Borova Gordan Kolundžić nedavno je predstavljajući poslovanje tvrtke rekao da traje predstečajni postupak i da će, ne ostvare li se planovi, biti otpušten dio radnika. U Borovu je nekad radilo oko 23.000 radnika, a danas ih je zaposleno 900, od kojih njih 600 u pogonima Vukovaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije