Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugovor

Bolnicama Siemensovi uređaji vrijedni 152,8 milijuna kuna

siemens
nnn
04.05.2010.
u 14:33

Riječ je o četiri najmodernija linearna akceleratora te tri CT simulatora sa sustavima za 3D planiranje radioterapije i dozimetriju, koji su namijenjeni onkološkim radioterapijskim klinikama u KBC-u Rijeka, KBC-u Zagreb i KB-u Osijek.

Predsjednik uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec i potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović danas su potpisali ugovore o isporuci medicinskih uređaja u vrijednosti 152,8 milijuna kuna. Riječ je o četiri najmodernija linearna akceleratora te tri CT simulatora sa sustavima za 3D planiranje radioterapije i dozimetriju, koji su namijenjeni onkološkim radioterapijskim klinikama u KBC-u Rijeka, KBC-u Zagreb i KB-u Osijek, priopćili su iz Siemensa. Svi radovi, uključujući isporuku, montažu i edukaciju bit će završeni u roku od 240 dana.

- Modernizacija radioterapijskih onkoloških klinika nužna je kako bi hrvatske bolnice povećale učinkovitost liječenja onkoloških pacijenata te dostigle razinu zapadnoeuropskih zemalja po pitanju pružanja kvalitete radioterapije. Drago nam je da je Siemens Hrvatska prepoznat kao kvalitetan partner i opskrbljivač medicinskom opremom koji nudi dokazana rješenja za sve aspekte zdravstvene njege - kazao je na potpisivanju ugovora Mladen Fogec, predsjednik uprave Siemensa Hrvatska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije