Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Nevjerojatna greška: Na velškom smetlištu zakopano je 74 milijuna funti

Howells (32) je još 2009. godine počeo s 'rudarenjem' Bitcoina te je na tvrdom disku pohranio 'lisnicu' gdje se nalazilo 7500 Bitcoina.
04. prosinca 2017. u 18:34 14 komentara 12443 prikaza
bitcoin
Foto: Jens Kalaene/DPA/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Velšanin James Howells prije četiri godine izgubio je tvrdi disk i uvjeren je kako ga je ta greška koštala čak 74 milijuna funti.

Danas oporavak Otkriveno što je zakočilo jačanje bitcoina

Na tom tvrdom disku nalazila se kriptovaluta Bitcoin koju je 'rudario' na laptopu dok mnogi nisu ni znali da postoji. On je u medijima završio i prije četiri godine kada je taj tvrdi disk vrijedio 4 milijuna funti. No, vrijednost kriptovalute je znatno narasla od tada i ta količina Bitcoina danas bi imala vrtoglavu vrijednost.

Howells (32) je još 2009. godine počeo s 'rudarenjem' Bitcoina te je na tvrdom disku pohranio 'lisnicu' gdje se nalazilo 7500 Bitcoina. Laptop je rastavio na dijelove i prodao ih, a tvrdi disk je spremio na sigurno znajući da sadrži podatke za Bitcoin. 

Sredinom 2013. godine bio je u procesu čišćenja sobe kada je tvrdi disk zabunom završio u kanti za smeće, a potom i na smetlištu u Newportu.

Ipak, James ne plaće za 'prolivenim mlijekom'.

- Nesreće se događaju - kazao je Howells i dodao kako je oduvijek znao da će Bitcoin dostići veliku vrijednost, prenosi Metro.

GALERIJA Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

bitcoin
1 / 10
1. Rast će cijene u kafićima, restoranima, rekreaciji...
Direktorica MMF-a Christine Lagarde i američki ekonomist Nouriel Roubini Kriptovalute opasne Dr. Propast upozorio da je bitcoin gigantski špekulativni balon Bitcoin Fortrade Bitcoin: Da ste 2010. uložili 100$ danas bi imali preko 250 mil. 25.09.2014., Zagreb - Vedran Kajic i Ivan Simurina inicirali su postavljanje prvog Bitcoin bankomata u Zagrebu koji se nalazi u Tkalcicevoj ulici.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL ULAGAČI ZARADILI Tržište bitcoina teško 100 mlrd. dolara. Može li i taj financijski balon puknuti?
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Iszrian:

    I da hard barem ne označi? Ako je tako, i ako nije mogao zapamtiti što je na hardu (nakon rudarenja koje iziskuje i resurse i vrijeme, pa nije nešto što napraviš a onda zaboraviš), onda je stvarno tikvan.

  • maxxxx:

    Siguran sam da ne plaće za diskom, nego da plače